CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota Νο1 εταιρία σε πωλήσεις στον κόσμο!

Για 5 χρόνια η Toyota ήταν αναγκασμένη να βλέπει την πλάτη του Volkswagen Group στη λίστα με τις πωλήσεις των κατασκευαστών αλλά το σερί της γερμανικής εταιρίας έφτασε στο τέλος του και οι Ιάπωνες ανέκτησαν τα σκήπτρα. Παρότι η βιομηχανία αυτοκινήτου διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία, η Toyota ανακοίνωσε ότι πούλησε 9,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως το 2020, ξεπερνώντας το Volkswagen Group που ανάμεσα στις 12 μάρκες που το απαρτίζουν, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από 9,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Αμφότεροι οι δύο κατασκευαστές επωφελήθηκαν από μία ουσιαστική ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς αλλά η Volkswagen είδε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη να παρουσιάζουν μεγαλύτερη πτώση από αυτές του βασικού ανταγωνιστή της. Από την άλλη, η θέση της Toyota ενισχύθηκε τόσο από την αύξηση των πωλήσεων της Lexus στην Κίνα όσο και από την ζήτηση για το RAV4 που αυξήθηκε στις Η.Π.Α. – την μεγαλύτερη αγορά για την μάρκα. Κάπως έτσι κατάφερε να βρεθεί ξανά στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις του ιαπωνικού Group (που περιλαμβάνει επίσης την Daihatsu και την Hibino) παρουσίασαν πτώση της τάξης του 11,3% σε σύγκριση με το 2019.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την Toyota, το 23% των πωλήσεων της παγκοσμίως αφορά εξηλεκτρισμένα οχήματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι υβριδικά. Σε αυτόν τον τομέα, η εταιρία βρίσκεται πολύ μπροστά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota έχει από τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη ενώ δεν προσφέρει κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Κάτι που πρόκειται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον.

The post Η Toyota Νο1 εταιρία σε πωλήσεις στον κόσμο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το VW Group “ανταλάσσει” την Bugatti;

cars

Σε τροχαίο με έναν νεκρό ενεπλάκη ο τραγουδιστής, Γιάννης Ξανθόπουλος

cars

Η SSC ανεβάζει τον πήχη με τα Striker και Aggressor.

cars

Υπάρχει λόγος που το νέο Subaru BRZ δεν είναι turbo…

cars

Παράλληλες, παράπλευρες απώλειες

cars

Skoda Scala 1.5 TSi DSG. Αναθεωρεί την άποψη

cars

Volkswagen ID.4 GTX. Το πρώτα από πολλά καυτά ηλεκτρικά!

cars

Skoda Superb. Οι τιμές του

cars

Η Morgan φέρνει ένα νέο μοντέλο στην Γενεύη!

cars