CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota παρουσιάζει την Corolla Cross στην Ταϋλάνδη.

Η επέλαση των SUVs δεν δείχνει σημάδια κάμψης και δεν πρόκειται να σταματήσει όσο το αγοραστικό κοινό “ψηφίζει” με το πορτοφόλι του προτιμώντας μοντέλα από την ευρύτερη κατηγορία. Έτσι, η Toyota προσθέτει μία ακόμα πρόταση στην γκάμα της με τη μορφή της Corolla Cross που παρουσιάστηκε όπως την βλέπεις για την αγορά της Ταϋλάνδης. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας έχει μήκος 4,46 μέτρων, πλάτος 1,82 μέτρων και ύψος 1,62 μέτρων και τοποθετείται ανάμεσα στο C-HR και το RAV4 ενώ το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2,64 μέτρα. Όπως η Corolla στην οποία βασίζεται δε, χρησιμοποιεί την ευέλικτη TNGA-C αρχιτεκτονική και έρχεται με γόνατα McPherson μπροστά, ημιάκαμπτο άξονα πίσω, δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς και δύο κινητήρια σύνολα για να διαλέξουν οι υποψήφιοι πελάτες.

Στην βάση της γκάμας είναι ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων ο οποίος παράγει 140 ίππους και 175 Nm ροπής και χρησιμοποιεί ένα CVT για να στείλει την δύναμη στους τροχούς του εμπρός άξονα. Εναλλακτικά, η Toyota προσφέρει μία υβριδική έκδοση που συνδυάζει έναν 1800άρη βενζινοκινητήρα 98 ίππων και 142 Nm ροπής με έναν ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει 72 ίππους και 163 Nm επιπλέον και την e-CVT μετάδοση.

Παρά το γεγονός ότι η νέα Corolla Cross χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Corolla, οπτικά δεν θυμίζει σε τίποτα το ιαπωνικό hatchback. Αντιθέτως, μοιάζει με ένα μικρό RAV4 με  την επιβλητική γρίλια και τα δύο λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός. Σε κάθε περίπτωση πάντως, προσφέρει μία πιο… συγκρατημένη σχεδιαστικά εναλλακτική για όποιον θεωρεί το C-HR κάπως υπερβολικό. Οι ομοιότητες με την Corolla γίνονται πολύ πιο ξεκάθαρες στην καμπίνα με την μεγάλη οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης να “κάθεται” ψηλά στο ταμπλό, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και παρόμοιου design αεραγωγούς με το hatchback. Οι πωλήσεις της Toyota Corolla Cross ξεκινούν εντός του Ιουλίου στην Ταϋλάνδη αλλά εμείς περιμένουμε να δούμε αν το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο και σε άλλες αγορές και σε ποια μορφή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes C-Class Sedan &Εstate. Διαθέσιμες από  45350 Ευρώ

cars

Το νέο Subaru WRX STI αυξάνει τα όρια της ταχύτητας και της τεχνολογίας!

cars

Nissan. Παρέδωσε εννέα αμιγώς ηλεκτρικά e-NV200

cars

Τραυματιοφορέας έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα που βοηθούσε ασθενή με ανακοπή

cars

Μέχρι το 2035 οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να κατασκευάζουν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων

cars

Νέο Hyundai i10. Ένα μεγάλο μικρό

cars

«Κάθοδος» Τούρκων τουριστών στη Μυτιλήνη – Χιλιάδες έφτασα στο νησί με visa express

Bury

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV . Κάνοντας το επόμενο βήμα

cars

Έως 20% μειώσεις τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης – 4% φθηνότερα τα κατεψυγμένα θαλασσινά τη Σαρακοστή

cars