CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota συνεχίζει την εξέλιξη solid state μπαταριών με το βλέμμα στο 2025.

Οι solid state μπαταρίες υπόσχονται την επανάσταση που έχει ανάγκη το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το άγιο δισκοπότηρο της τεχνολογίας του εξηλεκτρισμού και η Toyota έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό την αναζήτηση του. Ευτυχώς, σύμφωνα με Keiji Kaita, αντιπρόεδρο της Toyota Motor Corporation και general manager του τμήματος μπαταριών της ιαπωνικής φίρμας, η “αποστολή” που έχει αναλάβει είναι εντός προγράμματος και το ενδεχόμενο να δούμε τις solid state μπαταρίες να περνούν σε περιορισμένη παραγωγή μέχρι το 2025 είναι για τα καλά ανοιχτό.

Καταρχάς, να εξηγήσουμε τα οφέλη που καθιστούν τις solid state μπαταρίες το “ιερό δισκοπότηρο” της ηλεκτροκίνησης: μιλάμε για μπαταρίες με δυνατότητες πολύ υψηλότερων ενεργειακών πυκνοτήτων, ασφαλέστερες, μακροβιότερες και ταχύτερες στην φόρτιση τους. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, σύμφωνα με τον Kaita-san, η πλήρης φόρτιση μίας solid state μπαταρίας δεν θα διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά ενώ όσον αφορά στην διάρκεια ζωής τους, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Toyota ανέφερε ότι θα διατηρούν ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% της αρχικής τους ισχύος και χωρητικότητας ακόμα και 30 χρόνια μετά!

Υπάρχουν βέβαια και σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν πριν λανσαριστούν τα πρώτα αυτοκίνητα με τέτοιου είδους μπαταρίες και το βασικότερο, είναι η μαζική παραγωγή τους. Προς το παρόν, η παραγωγή των solid state μπαταριών γίνεται πρακτικά με το χέρι, σε εξαιρετικά απομονωμένο, άνυδρο περιβάλλον και όπως καταλαβαίνεις, αυτός δεν είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να περάσουν οι μπαταρίες στην αγορά. Η Toyota πάντως συνεχίζει την εξέλιξη τους και τις δοκιμές. Θα παρουσίαζε την τεχνολογία με ένα πρωτότυπο σε συνεργασία με την Panasonic τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά με την αναβολή τους για το 2021, αναβλήθηκε και αυτό. Το μόνο σίγουρο λοιπόν, είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια για το λανσάρισμα των solid state μπαταριών και ακόμα περισσότερα για την μαζική παραγωγής τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η έκθεση του Detroit μεταμορφώνεται για να επιβιώσει.

cars

Volvo. Κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο της στην Τορσλάντα

cars

Ο κόσμος επέλεξε “Pulse” για το νέο SUV της Fiat.

cars

Tο Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

cars

Νόνη Δούνια: Ποιος είναι ο Παπανώτας που θα κρίνει αν έχω κατάλληλο IQ;

Bury

Το Lada Niva όχι μόνο υπάρχει ακόμα, αλλά ανανεώνεται!

cars

Αυτό είναι το Lexus LF-30 με 544 ίππους και “gullwing” πόρτες!

cars

Ο χυμός που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου

Bury

Χρόνια πολλά Formula 1. Η κορωνίδα των motorsports γίνεται 70!

cars