CARSNEWS
NEW MODELS

Η Toyota Supra κατατρόπωσε τις BMW στο Ring (Video)

Πολλά ακούστηκαν με την εμφάνιση της νέας Supra και την εγκατάλειψη του “μύθου” μετά την συνεργασία με την BMW, όμως όπως φαίνεται οι Ιάπωνες μηχανικοί έχουν βάλει το χεράκι τους σε κάποιες ρυθμίσεις ώστε το δικό τους αυτοκίνητο να είναι πιο γρήγορο.

Και η απόδειξη έρχεται -που αλλού- στο Nurburgring όπου το περιοδικό Sport Auto έκανε τον κλασικό γύρο έχοντας στο τιμόνι τον σπεσιαλίσστα στο Ring, τον Christian Gebhardt. Ο χρόνος που έκανε η Supra ήταν τα 7:52.17 όταν με τον ίδιο οδηγό η Z4 M40i είχε κάνει 5:55.41. Μάλιστα το γιαπωνέζικο κουπέ είναι ελάχιστα πιο γρήγορο και από την σαφώς πιο σπορ M2 Competition η οποία είχε κάνει 7:52.36.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ο χρόνος της Supra είναι αντίστοιχος μιας M4 Coupe ή μιας Aston Martin V12 Vantage S που είχαν δοκιμαστεί το 2014. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι να υπενθυμίσουμε ότι η Supra έχει έναν λιγότερο ισχυρό κινητήρα από την Z4 (340 άλογα έναντι 382) και σαφώς λιγότερα από τα 410 της M2 Competition.

Aν λάβουμε όλα αυτά υπόψη μας και ίσως με έναν οδηγό αγώνων στο τιμόνι, είναι προφανές ότι η Supra έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που αφήνει να εννοηθεί η συγγένειά της με την BMW. Ίσως αν βγει στην παραγωγή η φημολογούμενη ισχυρότερη και πιο ελαφριά έκδοση GRMN τότε να ξεδιπλωθεί πραγματικά όλο το ταλέντο των μηχανικών της Toyota και της ίδιας της Supra με χρόνους κοντά ή και κάτω από το 7:40. Ίδωμεν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άγιο είχαν: Και όμως βγήκαν ζωντανοί από αυτό το ΚΙΑ Soul (Video)

cars

Ντεμπούτο για την ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο rallycross

cars

Ποιοι κατασκευαστές “πάτωσαν” σε έρευνα αξιοπιστίας;

cars

Το θηρίο της Brabham, η ΒΤ62, απέκτησε και έκδοση δρόμου

cars

Η ψηφιακή επιστροφή της Alfa Romeo Brera

cars

To Tesla Model 3 κατατροπώνει μια McLaren F1 (Video)

cars

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

cars

Ώρα ανανέωσης για τα Volvo S90/ V90

cars

Φωτοβολταϊκά σε τρέιλερ φορτίζουν Tesla (Video)

cars