CARSNEWS
F1 & RACES

Η Vanwall μας ξανασυστήνεται!

Εξήντα δύο χρόνια από τη μέρα που η Vanwall κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα Formula 1 στον κόσμο, το όνομα επανέρχεται στο προσκήνιο ως μια ακόμα περίπτωση αναγέννησης.

Έξι μονοθέσια της Vanwall ίδια με αυτό που κέρδισε το πρωτάθλημα Formula 1 του 1958, θα αναδημιουργηθούν σε στενή συνεργασία με ειδικούς στο αντικείμενο των ιστορικών αγώνων.

Το μονοθέσιο του 1958 της Vanwall είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 1 που κατασκευάστηκε ποτέ στη Βρετανία. Σημειώνοντας έξι νίκες τη σεζόν που ήταν αρκετές για να κατακτήσει η Vanwall τον πρώτο τίτλο για τους κατασκευαστές στην Formula 1. Μάλιστα, η Vanwall παραμένει η πρώτη από τις δύο ομάδες της Formula 1 που έχουν καταγράψει μέγιστο αριθμό βαθμών ως συγκομιδή για μία σεζόν πρωταθλήματος. Σήμερα, χρησιμοποιώντας την κληρονομιά της εταιρείας στη μηχανολογική ανωτερότητα και τη διάθεση για καινοτομία, η Vanwall έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για να βρει τον τρόπο με τον οποίο το θρυλικό DNA της μάρκας θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα σύγχρονο όχημα της δεκαετίας που διανύουμε.

Ο Όμιλος Vanwall, ο διάδοχος της θρυλικής βρετανικής αγωνιστικής ομάδας Vanwall που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1950, ανακοίνωσε την αναγέννηση του ιστορικού ονόματος έχοντας στα σχέδια να κατασκευάσει έξι νέα μονοθέσια για να γιορτάσει τις έξι νίκες στο πρωτάθλημα της Formula 1 από τη Vanwall το 1958. Η Vanwall είχε γίνει η πρώτη εταιρεία με Βρετανικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο ειδικά για τα συμμετάσχει και να κερδίζει στο Βρετανικό Grand Prix με Βρετανούς οδηγούς, τους Sir Stirling Moss και Tony Brooks, οι οποίοι μοιράστηκαν τις διακρίσεις το 1957. Οι έξι νίκες το 1958 έδωσαν στον Vanwall την αιώνια θέση της ως η ομάδα που πήρε τον πρώτο τίτλο για τους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα της F1.

Από τα 6 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, τα πέντε θα προσφερθούν προς πώληση, ενώ το έκτο αυτοκίνητο θα αποτελεί τον πυρήνα για μια νέα ομάδα που θα ασχοληθεί με τους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων. Κάθε όχημα θα κατασκευαστεί δαπανώντας χιλιάδες ώρες με την παρακολούθηση από ιστορικούς εμπειρογνώμονες αγώνων και ειδικούς επί των ανακατασκευών ιστορικών αυτοκινήτων. Τα 6 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, θα έχουν τον ίδιο κινητήρα των 2.489 κ.εκ. που θα αποδίδει 270 ίππους. Το κόστος για την απόκτηση του καθενός από τα πέντε που θα διατεθούν, έχει προσδιοριστεί στα 1.810.000 ευρώ (τιμή προ φόρων…). Για τους νεότερους, αξίζει να σημειώσουμε πως στη Vanwall «χρωστάμε» την καθιέρωση των δισκόφρενων (αντί των ταμπούρων που χρησιμοποιούσε ακόμα και η Ferrari) στους αγώνες της F1 πριν από 60 και πλέον χρόνια.

Δείτε ακόμα:

Renault: H Formula 1 μας μαθαίνει οικονομία στο Clio

Οι πιο πετυχημένοι κινητήρες της Formula 1

“Έφυγε” ο σπουδαίος Sir Stirling Moss

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Πρώτος ο Perez – Τρίτος οδηγός στην Red Bull ο Ricciardo

cars

F1 news: Huge new takeover deal announced; Lewis Hamilton exit theory addressed

cars

Haas share special car livery for home Grand Prix in Austin

cars

F1 Grand Prix του Κατάρ: Προπώληση εισιτηρίων.

cars

Έρχεται η αποκάλυψη της νέας F1 (video)

cars

Φόρμουλα 1, ποδόσφαιρο, γκολφ και πυγμαχία: η ήπια ισχύς της Σαουδικής Αραβίας

cars

Ferrari: Γιατί θα χάσει χορηγίες στην F1;

cars

Deal 3,6 δισ. λίρες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Η Liberty Media (Formula 1) αγοράζει το MotoGP

cars

Με θεατές το Grand Prix του Μουτζέλο

cars