CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volkswagen δεσμεύεται για ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό!

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το ID.3 είναι μονάχα η αφετηρία για τον αγώνα του εξηλεκτρισμού της γκάμας της Volkswagen. Το εναρκτήριο λάκτισμα αν προτιμάς. Λανσάρεται σε ανταγωνιστική τιμή, με ικανοποιητική απόδοση και αυτονομία μπαταρίας και σύντομα, θα πλαισιωθεί από άλλα “ID” σε διαφορετικές κατηγορίες. Ήδη προστέθηκε το ID.4 ενώ περιμένουμε τόσο το “hippy” ID.Buzz όσο και το στιλάτο οικογενειακό ID.Space Vizzion. Στην βάση της γκάμας των ηλεκτρικών της δε, η Volkswagen ετοιμάζει ένα μικρό, προσιτό… volkswagen (με την κυριολεκτική έννοια του αυτοκινήτου του λαού) το οποίο θα βασίζεται σε μία νέα έκδοση “Lite” της MEB αρχιτεκτονικής που έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί μικρότερες μπαταρίες με απώτερο στόχο την μείωση του κόστους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η γερμανική εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα για να λανσάρει ένα supermini και compact hatchback τα οποία μάλλον θα βαφτιστούν ID.1 και ID.2 αντίστοιχα. Φαντάσου τα ηλεκτρικά αντίστοιχα των Polo και T-Cross για να έχεις καλύτερη εικόνα των πλάνων της Volkswagen, με την τιμή τους να ξεκινά από τα €20.000 και €25.000 αντίστοιχα – πριν τις όποιες επιδοτήσεις/εκπτώσεις.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η Volkswagen αλλά και οι υπόλοιπες μάρκες που απαρτίζουν το Volkswagen Group έχουν μεγάλες βλέψεις για την ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πέραν των μοντέλων που έχουμε ήδη αναφέρουμε, εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός sports car ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες, ιδιαίτερες προτάσεις όσο η γερμανική μάρκα εκμεταλλεύεται την ευελιξία της MEB αρχιτεκτονικής που φαίνεται πως μπορεί να υποστηρίξει σχεδόν τα πάντα. Ο στόχος των 26 εκατομμύριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2029 παραμένει απαράλλαχτος παρά την πανδημία, με την επένδυση που έχει προγραμματιστεί για τον συγκεκριμένο κλάδο σε ολόκληρο το Group να αγγίζει τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ.

The post Η Volkswagen δεσμεύεται για ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Στο «πόδι» η πόλη – Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι καρναβαλιστές

cars

Mercedes GLB 200. Πολυσχιδής

cars

Ferrari 288 GTO. Το ξεχασμένο κτήνος που δεν έτρεξε ποτέ στο Group B.

cars

Jeep Grand Wagoneer Concept. Μεγάλο, πολυτελές και έτοιμο για την παραγωγή!

cars

Opel. Ικανά για όλα τα ηλεκτροκίνητά της

cars

Το Hyundai Tucson δυσκολεύεται στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

cars

Η Ferrari που κοστίζει πάνω 1,2 εκατ. δολάρια

cars

Και όμως οι περιστροφικοί κινητήρες γυρίζουν

cars

Στη Γενεύη και το ανανεωμένο Hyundai i30!

cars