CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volkswagen δημιούργησε ένα ρομπότ που φορτίζει αυτόματα το αυτοκίνητο!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε κατά την μετάβαση από την εποχή που διανύουμε, σε αυτήν του εξηλεκτρισμού είναι οι υποδομές. Μέχρι η τεχνολογία των μπαταριών να προοδεύσει σε σημείο που να μην απασχολεί καθόλου το θέμα της φόρτισης, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι “καταδικασμένο” να φορτίζει όπου βρει. Μία καλή λύση θα ήταν η φόρτιση στο πάρκινγκ αλλά δεν είναι εύκολη η μετατροπή ενός ολόκληρου χώρου στάθμευσης ώστε να φιλοξενεί και φορτιστές. Έτσι, η Volkswagen προτείνει μία διαφορετική λύση.

Ένα ρομπότ που θα καλείται από τον εκάστοτε πελάτη μέσω μίας εφαρμογής smartphone ή μέσω ενός δικτύου στο οποίο θα συνδέεται το ίδιο το αυτοκίνητο και θα φορτίζει την μπαταρία όσο ο ιδιοκτήτης απουσιάζει. Το ρομπότ θα κουβαλά μαζί του μία φορητή συσκευή φόρτισης, θα ανοίγει μόνο του την θύρα στο αυτοκίνητο και θα συνδέει την συσκευή με το όχημα. Στη συνέχεια, θα αποχωρεί ώστε να κάνει το ίδιο και με άλλα αυτοκίνητα ενώ όπως είναι απολύτως φυσικό, θα εξοπλίζεται με μία σειρά αισθητήρων που θα του επιτρέπουν να κινείται με ασφάλεια ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματα.

Όσο για το “battery wagon”, όπως ονομάζει η Volkswagen την συσκευή φόρτισης, διαθέτει μία μπαταρία 25 kWh και έχει δυνατότητα φόρτισης στα 50 kW. Το σύστημα έχει εξελιχθεί από το τμήμα VW Group Components της γερμανικής εταιρίας και ενώ σε αυτό το σημείο δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα “καινοτόμο πρωτότυπο”, η Volkswagen ισχυρίζεται πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκετά γρήγορα αν το έδαφος αποδειχθεί πρόσφορο. Σαν ιδέα πάντως, δεν είναι άσχημη και η αλήθεια είναι ότι στο σημείο που βρισκόμαστε, χρειαζόμαστε ιδέες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW. Μειώνει κατά 80% τις εκπομπές NOx

cars

Η Dacia επιβεβαιώνει ένα ηλεκτρικό μοντέλο για το 2021-22.

cars

Νέο Mini με μεγάλες αλλαγές.

cars

Ferrari Portofino M. Περισσότερα, από κάθε άποψη!

cars

Η Volkswagen διακόπτει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

cars

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα θα γίνει το World Car of the Year του 2021.

cars

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Kοινή δέσμευση υπέρ της αξιοποίησης της θετικής ατμόσφαιρας

cars

Η Audi ετοιμάζει ένα νέο, ηλεκτρικό coupe και όχι μόνο!

cars

Η Toyota παρουσίασε το υπέροχο Copen GR Sport!

cars