CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volkswagen επιλέγει το “GTX” για τα… καυτά ηλεκτρικά της!

Η Volkswagen αλλάζει. Το σκάνδαλο dieselgate πιθανώς να της έκανε καλό εν τέλει καθώς πλήρωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά τις ατασθαλίες της και άλλαξε ριζικά κατεύθυνση για το μέλλον. Πλέον, εστιάζει στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού και έχει λανσάρει και το ID.3 – το πρώτο μέλος της “ID” οικογένειας και όπως λέει η ίδια, το τρίτο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της, μετά τα Golf και το Beetle. Η εποχή του εξηλεκτρισμού όμως δεν θα στερείται επιλογών για τους πιο ενθουσιώδεις οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρου αγγλικού μέσου, η Volkswagen σκοπεύει να λανσάρει μία σειρά σπορ εκδόσεων για τα ηλεκτρικά μοντέλα της και έχει καταλήξει στο χαρακτηριστικό “GTX” γι’ αυτήν. Είναι προφανές ότι η ονοματολογία συνεχίζει στην ίδια λογική με τα GTI, GTD και GTE που έχει διαλέξει η γερμανική φίρμα για τα σπορ βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και plug-in υβριδικά μοντέλα της  αντίστοιχα ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα πλάνα της Volkswagen περιλαμβάνουν την έκδοση παραγωγής του Crozz που πιθανώς να ονομαστεί ID.5 GTX όταν λανσαριστεί στην αγορά. Πότε θα γίνει αυτό; Άγνωστο ακόμα, αλλά πηγές αναφέρουν ότι η εξέλιξη του έχει ήδη ξεκινήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι όλα τα GTX, όπως και τα GTI, GTD και GTE πριν από αυτά, θα διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη γκάμα με μία σειρά αναβαθμίσεων τόσο αισθητικής φύσης όσο και μηχανολογικής ενώ το “X” στο όνομα μάλλον υποδηλώνει την ύπαρξη τετρακίνησης και κατά συνέπεια, δεδομένου ότι μιλάμε για ηλεκτρικά μοντέλα, δύο ηλεκτροκινητήρων – έναν για τον εμπρός άξονα και έναν για τον πίσω. Προς το παρόν, το κορυφαίο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο είναι αυτό του ID.3 με 204 ίππους από έναν κινητήρα. Πριν κλείσουμε δε, να αναφέρουμε ότι όπως και στα βενζινοκίνητα μοντέλα της, η ύπαρξη των “GTX” εκδόσεων δεν αποκλείει και την προσθήκη των κορυφαίων, “R”. Έχουμε να δούμε πολλά από την Volkswagen τα επόμενα χρόνια!

Related Articles

Nissan GT-R NISMO Special Edition. Ειδικό και απολαυστικό

cars

Καταφύγιο στους γείτονες βρήκε η γυναίκα από την Πάτρα που πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της

cars

Στην θύμηση μιάς νίκης. Ο ένας από τους τρείς σωματοφύλακες

cars

Το facelift του Genesis G70 δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις.

cars

Αύξηση πωλήσεων της BMW M GmbH – Περισσότερες από 200.000 παραδόσεις οχημάτων μέσα σε ένα χρόνο

cars

Volvo Personal Service. Πρωτοποριακό

cars

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου η 1η Ανάβαση Δελφών

cars

Η Land Rover έχασε τη μάχη για το design του Defender.

cars

N. Κεραμέως: Η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο

cars