CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

Εκατό ημέρες συμπλήρωσε ο Thomas Schafer στο τιμόνι της Volkswagen και αφού είχε την ευκαιρία να συνηθίσει το νέο γραφείο του, αποφάσισε να μιλήσει για το εγγύς μέλλον της εταιρίας αλλά και του Group. Ένα μέλλον που όπως είναι απολύτως φυσικό, εστιάζει στην ενίσχυση και την επέκταση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής μάρκας με την προσθήκη 10 νέων μοντέλων μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένων των facelifts μοντέλων που κυκλοφορούν ήδη – βλ. ID.3 και ID.4.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα λεγόμενα του Schafer για τα νέα ηλεκτρικά που θα λανσαριστούν στην αγορά τα επόμενα χρόνια, αφού το μεγάλο αφεντικό της Volkswagen δηλώνει πως “θα έχει την κατάλληλη πρόταση σε κάθε κατηγορία”. Για να γίνει αυτή η υπόσχεση πραγματικότητα, η VW ετοιμάζει την crossover εκδοχή του ID.3 ή αν προτιμάς, ένα μικρό crossover το οποίο θα βασίζεται στο ID.3 αφού ο Schafer αναφέρει πως η εμφάνιση του θα είναι δραστικά διαφορετική από αυτήν του hatchback. Παράλληλα, η εταιρία δουλεύει πάνω σε δύο εκδοχές του πολυαναμενόμενου, προσιτού ηλεκτρικού  που θυμίζουν λίγο την σχέση του Polo με το T-Cross – μηχανικά παρεμφερή μοντέλα με διαφορετικό design και προσανατολισμό.

Όλα αυτά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την MEB αρχιτεκτονική του Volkswagen Group η οποία θα εξελίσσεται διαρκώς με περισσότερη τεχνολογία, χρήσιμες λειτουργίες και καλύτερη απόδοση, μέχρι να αντικατασταθεί προς το τέλος της δεκαετίας με τη νέα, SSP (Scalable Systems Platform) την εξέλιξη της οποίας έχει αναλάβει η Volkswagen. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για όλα τα mainstream μοντέλα του Group ενώ ο Schafer επανέλαβε πως οι Seat/Cupra έχουν αναλάβει την ηγεσία στον τομέα των μικρών ηλεκτρικών μοντέλων. Τέλος, η Volkswagen πρέπει να αφήσει κάποιες “κακές συνήθειες” στο παρελθόν όπου ανήκουν, απλοποιώντας τόσο την γκάμα των μοντέλων της όσο και τις διαθέσιμες εκδόσεις και να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες που είναι εφικτές εντός του Group ούτως ώστε να βελτιώσει την αποδοτικότητα της και στον οικονομικό τομέα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Γεννήθηκα σε ένα γυναικείο σώμα, αλλά ήξερα ότι είμαι άνδρας» – Η εξομολόγηση του Άγγελου για τη διαδικασία της φυλομετάβασης

cars

Τα διλήμματα των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανεβάζει τους τόνους – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

cars

Ετοιμάζεται το ηλεκτρικό Renault 5

cars

Το νέο BAC Mono ντεμπουτάρει με την ίδια συνταγή!

cars

Η Porsche παρουσιάζει νέο σύστημα infotainment.

cars

VW Golf GTE HyRACER. Το concept που δεν είδαμε…

cars

Renault: O κόσμος ζητά “καυτά” ηλεκτρικά!

cars

Στ’αμπέλια της Ανατολικής Χαλκιδικής με Nissan Juke. Στα γούστα του Αριστοτέλη…

cars

Νέο Ford Puma. Διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων

cars