CARSNEWS
NEW MODELS

Η Volvo δείχνει το μέλλον με το Polestar Precept

Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα ανυπομονούμε για το λανσάρισμα των νέων μοντέλων που ετοιμάζει το σπορ εξηλεκτρισμένο σήμα της Volvo. Όπως μπορούμε να δούμε το Precept είναι ένα ηλεκτρικό grand tourer με τέσσερις πόρτες και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό του σαλονιού της Γενεύης.

Ήδη η Polestar έχει παρουσιάσει το 1 (ένα περιορισμένης παραγωγής PHEV κουπέ) και το 2 (ένα ηλεκτρικό fastback ευρείας παραγωγής που θα λανσαριστεί τέλη του έτους). Στο προσεχές διάστημα η εταιρία θα παρουσιάσει το Polestar 3, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV.

Παρά ταύτα το Precept έρχεται για να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή η οποία σχεδιαστικά θα διαφοροποιείται εντελώς από την Volvo. Έτσι, τα 1 και 2 που είχαν σαφείς στιλιστικές επιρροές από την Volvo είναι τα πρώτα και τα τελευταία Polestar με αυτή την άποψη. Και αυτό επειδή η τελευταία πρέπει να δείχνει πιο ανεξάρτητη ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική απέναντι στην Tesla.

Σχετικά με το Precept είναι ένα μακρύ κουπέ σεντάν με τεράστιο μεταξόνιο (στα 3,1 μέτρα) και με τις μεσαίες κολόνες να απουσιάζουν καθώς οι πόρτες ανοίγουν “ανάποδα”. Η διάταξη στο εσωτερικό είναι 2 2 και στο ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη touch-screen 15’’ όταν ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός. Το σύστημα πολυμέσων είναι νέας γενιάς και «τρέχει» σε περιβάλλον Android. Τα υλικά της καμπίνας αποτελούνται από νέου τύπου συνθετικά πλαστικά με εξοικονόμηση βάρους έως 80% σε σχέση με τα συμβατικά υλικά.

Προς το παρόν η Polestar δεν κάνει καμία αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση της για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του Precept. Κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αφού η εταιρία θέλει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην σχεδίαση και στο σχετικό μήνυμα που αυτή περιλαμβάνει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι κινδύνους κρύβει η αγορά τρακαρισμένων οχημάτων;

cars

O Elon Musk στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου Volkswagen ID.3

cars

Ξεκινούν οι πωλήσεις του Volkswagen ID.3

cars

Τι σχέση έχει η υποβρύχια Lotus Esprit με το Tesla Cybertruck;

cars

Απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης

cars

H BMW διευρύνει τη γκάμα των diesel κινητήρων με ήπια υβριδικά σύνολα

cars

LIVE: Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross

cars

Ανανέωση για το SsangYong Tivoli

cars

Δείτε πρώτοι το νέο Hyundai Santa Fe – Αναλυτικά οι τιμές στην Ελλάδα

cars