CARSNEWS
NEW MODELS

Η VW θέλει το Golf R πεντακύλινδρο όμως η Audi… αρνείται

Μετά την επίσημη ανακοίνωση και του νέου Golf GTi έρχεται η σειρά για την φημολογία σχετικά με την έκδοση R. Μία φημολογία που έκανε λόγο ότι για πρώτη φορά η κορυφαία έκδοση του Golf θα μπορούσε να εφοδιαστεί με τον πεντακύλινδρο 2,5 TFSi.

Όμως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Ολλανδικού site Αutovisie, η Audi έχει άλλη γνώμη και θέλει να κρατήσει για δική της αποκλειστική χρήση στα μικρά hatchbacks τον εξαιρετικό πεντακύλινδρο της εταιρίας.

Ο λόγος είναι προφανής: η Audi δεν θα ήθελε το Golf R να μπει στα χωράφια του RS3, ενώ το Golf R θα πρέπει να μείνει και αρκετά φθηνότερο ώστε να μην κανιβαλίσει τις πωλήσεις του μοντέλου της Audi. 

Η Audi βέβαια επιτρέπει σε εταιρίες όπως η KTM ή η Donkervoort να χρησιμοποιούν αυτόν τον κινητήρα, όμως δεν είναι άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα απέναντι στο RS3, στο TT RS ή στο νέο Q3 RS.

Eπίσης η περίπτωση να μπει ο εν λόγω κινητήρας στο Golf θα δημιουργούσε προβλήματα στην παραγωγή του στο εργοστάσιο του Gyor στην Ουγγαρία όπου κατασκευάζονται τα σπορ μοντέλα της Audi. Όπως είπε στέλεχος της εταιρίας, η κατασκευή του συγκεκριμένου κινητήρα είναι πολύ πιο χρονοβόρα από ένα από μοτέρ, οπότε είναι δύσκολο να ανέβει η παραγωγή του σε μεγάλα νούμερα.

Πάντως οι πληροφορίες θέλουν την VW να μην αρκείται στους 330 ίππους του απλού R αλλά να βγάζει αργότερα και μία πιο δυνατή εκδοχή με κοντά στους 400 ίππους από τον δίλιτρο κινητήρα. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δωρεάν σταθμός φόρτισης με την αγορά κάθε ηλεκτρικού smart

cars

Για όλα φταίει το… safety car!

cars

Νέα teaser από την Opel για το νέο Mokka

cars

Tι μαρτυρά το νέο teaser για το Z Proto της Nissan;

cars

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars

Φόβος και τρόμος το body kit της TRD για το νέο Yaris

cars

Είναι τα ηλεκτρικά το next big think της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου;

cars

2022 Hyundai Tucson: Αποκαλύψεων συνέχεια για το επιτυχημένο SUV

cars

Νέο σύστημα κλιματισμού για το Lexus LC Convertible

cars