CARSNEWS
NEW MODELS

Η VW θα μετατρέψει το τμήμα “R” σε μία σπορ μάρκα ηλεκτρικών

Η γερμανική εταιρία ετοιμάζει πολλά καινούργια πράγματα με αφετηρία την έλευση των ηλεκτρικών της μοντέλων, και ένα από αυτά σχετίζεται με τον μετασχηματισμό του τμήματος “R” των σπορ μοντέλων της σε μία αντίστοιχα σπορ μάρκα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στο μέλλον.

Μιλώντας στο Top Gear, το μέλος του ΔΣ της εταιρίας Jurgen Stackmann είπε ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα με την ένδειξη “R” δεν θα είναι απλώς συναρπαστικά αλλά θα είναι και ηλεκτρικά.

“Το μέλλον των R μοντέλων πρέπει και θα είναι ηλεκτρικό” δήλωσε ο Stackmann, επισημαίνοντας ότι αυτό που ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια, μπορεί να μην ήταν ηλεκτρικό, όμως προχωρώντας προς το μέλλον αυτό θα αλλάξει.

Το ηλεκτρικό μέλλον των R μοντέλων έχει ήδη αρχίσει με το Touareg R, το πρώτο R μοντέλο με υβριδική κίνηση. Αυτό θα αποτελέσει την βάση για πολλά νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας ή και αμιγώς ηλεκτρικά, με βάση την τεχνογνωσία που αποκτά η εταιρία από το μοναδικό ID. R το οποίο έχει σπάσει δεκάδες ρεκόρ.

Πάντως οι φίλοι του κινητήρα εσωτερικής καύσης θα έχουν ακόμα κάποιο μέλλον μπροστά τους, καθώς το R Division ετοιμάζει το νέο Golf R, το οποίο αναμένεται να είναι ότι καλύτερο έχει βγει στην γκάμα του μοντέλου με κορυφαίες σπορ δυνατότητες αλλά -όπως συνηθίζει η VW- και ευκολία στην καθημερινή χρήση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Sebastian Vettel: «Η Formula 1 έχει να ανέβει Γολγοθά για να επιβιώσει»

cars

Η Porsche εξελίσσει εντυπωσιακό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης για ηλεκτρικά SUV

cars

Έρευνα: Είναι τα ηλεκτρικά πιο φιλικά στο περιβάλλον;

cars

Δείτε πώς ο ατμοσφαιρικός V12 της Aston Martin Valkyrie αποδίδει 1.000 PS (Video)

cars

Porsche Panamera: Το βίντεο από το ρεκόρ στο Nurburgring

cars

Suzuki S-Cross 2020: Δοκιμάζουμε την υβριδική και τετρακίνητη έκδοση των 129 PS

cars

Το Car and Driver Ιουνίου κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Πόσο κοστίζει το δαχτυλικό σας αποτύπωμα πάνω σε μια Porsche 911;

cars