CARSNEWS
F1 & RACES

Η Williams παρουσίασε τη νέα FW43 (video)

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με την αποκάλυψη του μονοθεσίου της ROKiT Williams Racing για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020, τη Williams Mercedes FW43.

Με εμφανή αλλαγή χρωματικής ταυτότητας αφού εκτός από το λευκό και το μπλε, πλέον μεγάλο κομμάτι του μονοθεσίου είναι βαμμένο στο κόκκινο χρώμα του κεντρικού χορηγού.

Πρόκειται για το «όπλο» με το οποίο η βρετανική ομάδα ελπίζει να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας, μετά από τις δύο χειρότερες σεζόν στην πλούσια ιστορία της! Ειδικά πέρυσι, κατάφερε να κερδίσει μόλις ένα βαθμό, με τη δέκατη θέση του Robert Kubica στη Γερμανία.

«Φέτος η ομάδα μας κάνει μία νέα αρχή», είπε η Claire Williams, No2 στην ιεραρχία πίσω από τον πατέρα της Frank. «Ξοδέψαμε χρόνο εντοπίζοντας τις αδυναμίες μας και εξασφαλίσαμε πως έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, τις δομές, τις διαδικασίες και τους πόρους ώστε να δημιουργούμε ξανά ανταγωνιστικά μονοθέσια. Δεσμευόμαστε για την αναδόμηση της Williams και την επαναφορά της στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Βάσει αυτού, το 2020 στόχος μας είναι να σημειώσουμε πρόοδο. Το μαχητικό πνεύμα παραμένει ζωντανό μέσα μας και όλοι θα μαχόμαστε μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Η FW43 αποτελεί εξέλιξη της FW42, άλλωστε φέτος δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς. Υπάρχουν όμως αλλαγές στη δομή αφού ο τεχνικός διευθυντής Paddy Lowe αποτελεί παρελθόν εδώ και μήνες. Θυμίζουμε πως ουσιαστικά είχε τεθεί εκτός ομάδας μετά το χειμερινό φιάσκο όπου η Williams έχασε 3 από τις μόλις 8 ημέρες δοκιμών γιατί έπρεπε να επανασχεδιάσει τους καθρέφτες και την εμπρός ανάρτηση ώστε να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς!

Πλέον η ιστορική ομάδα έχει άλλη δομή, με μία ομάδα ανθρώπων να δουλεύουν υπό την ηγεσία του διευθυντή σχεδιασμού, Doug McKiernan, ο οποίος δήλωσε: «Όλοι στην ομάδα έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για τη δημιουργία και εξέλιξη αυτού του μονοθεσίου. Δώσαμε τη δέουσα προσοχή στην κατανόηση των προβληματικών τμημάτων της FW42 και επιλέξαμε προσεκτικά τα κομμάτια του μονοθεσίου στα οποία έπρεπε να εστιάσουμε την εξέλιξη καθώς αυτά θα μας χάριζαν περισσότερη απόδοση βάσει των διαθέσιμων πόρων».

Πίσω από το τιμόνι θα παραμείνει ο George Russell μετά από μία πολύ ικανοποιητική πρώτη σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ο Καναδός Nicholas Latifi που πήρε τη θέση του Kubica.

Δείτε τη νέα Williams FW43 στο video που ακολουθεί…

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χωρίς θεατές ο αγώνας στην Ίμολα!

cars

Formula1: Στη Μόντσα η Ferrari περιμένει ένα θαύμα

cars

Ήρθε το νέο Renault Clio και το παίρνεις με 158 ευρώ το μήνα

cars

Κανονικά στο GP Αυστραλίας η Scuderia Ferrari

cars

Πώς η Ferrari έπεισε τον Λεκλέρ να υπογράψει νέο συμβόλαιο

cars

Η Ferrari είχε προσεγγίσει εδώ και καιρό τον Sainz

cars

H Alpine μας προϊδεάζει για το νέο A310

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Στην pole position o Verstappen!

cars

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

cars