CARSNEWS
F1 & RACES

Θέλει να οδηγήσει ξανά F1 ο Button

Την επιθυμία του να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1 εξέφρασε ο Jenson Button.

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν του 2016. Έκανε μία guest εμφάνιση στο Grand Prix Μονακό του 2017 αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso που έτρεχε τότε στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης αλλά από τότε, η αγωνιστική του εμπλοκή αφορά μόνο άλλους θεσμούς: όπως το WEC και το Super GT στο οποίο και κατέκτησε και τον τίτλο.

Όταν όμως βρέθηκε στα paddock ως σχολιαστής του Sky Sports, διαπίστωσε πόσο… του λείπει η Formula 1, αν και παραδέχθηκε πως δύσκολα θα βρει ξανά θέση επίσημου οδηγού!

«Θα ήθελα να επιστρέψω αλλά σε ξεχνούν πολύ γρήγορα σε αυτό το σπορ. Και νομίζω πως σαν οδηγό με έχουν ξεχάσει πια. Είναι φανταστικό να παρακολουθείς το σημερινά μονοθέσια στην πίστα. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν, η δυνατότητά τους να φρενάρουν, η κάθετη δύναμη, η αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι ταχύτερα από οτιδήποτε έχω οδηγήσει. Μου λείπει και θα ήθελα πολύ να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο της Formula 1 αλλά να αγωνιστώ κανονικά, νομίζω είναι κάτι που ανήκει πια στο παρελθόν για μένα», είπε ο 39χρονος.

Πριν μερικές ημέρες ο Button πήρε μία γεύση και από όσα συμβαίνουν σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του DTM, σε μία guest εμφάνιση εκπροσώπων του Super GT στον τελικό του Χόκενχαϊμ. Και δεν αποκλείεται το αγωνιστικό του μέλλον να είναι εκεί, στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

--

Related Articles

Ο 62χρονος ισπανός πρωταθλητής κέρδισε για 4η φορά

cars

F1: Οι τελευταίες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι

cars

Formula 1: Το GP Λας Βέγκας αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (εικόνες)

cars

F1 – Aυτό είναι το νέο όνομα της Sauber

cars

Red Bull: Ο Oliver Mintzlaff νέο αφεντικό της Red Bull

cars

Abu Dhabi GP – Kατατακτήριες: Ο Verstappen στην pole

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Πρώτος ο Perez – Τρίτος οδηγός στην Red Bull ο Ricciardo

cars

AlphaTauri CEO says team have selected new 2024 ‘identity’

cars

Verstappen ή Hamilton;

cars