CARSNEWS
NEW MODELS

Θα μπορούσε η επική LM002 να επιστρέψει στους δρόμους;

Η υπόθεση SUV για τους Ιταλούς της Lamborghini ξεκινά από πολύ παλιά. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τελικά ήταν το 1986 όταν παρουσίασαν την LM002. Για την εποχή εκείνη ήταν κάτι το πρωτόγνωρο αφού με την δύναμη των 450 ίππων που απέδιδε ο V12 της Countach η τελική έφτανε τα 210 km/h! Μία επίδοση που ήταν μαγική για ένα 4×4 εκείνης της εποχής.

Η παραγωγή κράτησε έξι χρόνια και κατασκευάστηκαν μόλις 301 LM 002. Το πρώτο αποκτήθηκε από τον βασιλιά του Μαρόκο και τα υπόλοιπα από διάφορους επιχειρηματίες, ηθοποιούς κ.α. Φυσικά, η LM002 δεν αποκτήθηκε και τόσο για να προσφέρει τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες της (με τρία διαφορικά που «κλείδωναν», στρατιωτική αντοχή κ.α.) αλλά για το μοναδικό της στιλ.

Το 2017 παρουσιάστηκε η πνευματική της διάδοχος, η Urus, που είχε εντελώς διαφορετική προσέγγιση και ανάλογη ενός hyper-SUV. Κάτι που δικαίωσε τις επιλογές των Ιταλών με τους «αντίπαλους» της Ferrari να ακολουθούν από του χρόνου με την Purosangue.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε μια ψηφιακή εκδοχή της σύγχρονης LM002, τουλάχιστον όπως την φαντάζεται ένας μετρ στην επεξεργασία εικόνας. Τώρα, στο ερώτημα αν θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα LM002 η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Βλέπετε, η εποχή των γνήσιων 4×4 έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί και όσο περισσότερο «άσφαλτος πέφτει» πάνω από το χώμα» τόσο περισσότερα θα είναι και τα ηλεκτρικά που έρχονται…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Στην Τουρκία Grand Prix τον Νοέμβριο με τις “ευλογίες” του Bernie Ecclestone!

cars

H Hispano Suiza Carmen “αγγίζει” τα €2 εκατ., αποδίδει 1.019 ίππους και θα παραχθεί σε μόλις 19 αντίτυπα (video)

cars

Δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο της Ferrari ο Lewis Hamilton!

cars

«Σκοτώνει» η νέα Aston Martin DB12!

cars

Όταν δύο κίτρινες Lamborghini Aventador S γίνονται… ένα!

cars

Το Car and Driver Μαΐου κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά (video)

cars

Πόσο κοστίζει η μετατροπή ενός Audi R8 V10 σε τέρας των 1.035 ίππων;

cars

Ένα Toyota Yaris Cross με τις ευλογίες της Gazoo Racing!

cars

Κεντρομήχανο το επόμενο Nissan GT-R

cars