CARSNEWS
NEW MODELS

«Θα ξαναδούμε τον Michael Schumacher»

Οι δεσμοί ανάμεσα στον Jean Todt και την οικογένεια του Michael Schumacher είναι γνωστοί και αδιαμφισβήτητοι. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της FIA είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στην έπαυλη της οικογένειας Schumacher στη λίμνη της Γενεύης και πολύ συχνά συναντά την Corina και βλέπει από κοντά τον παλιό συνεργάτη του.

«Την περασμένη εβδομάδα είδα τον Michael. Συνεχίζει να δίνει τη μάχη του. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να τον ξαναδεί. Αυτός είναι ο στόχος τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του» ήταν τα λόγια του Todt σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Daily Mail» στο περιθώριο του ουγγρικού γκραν πρι.

Εξαιτίας του COVID-19 η χειρουργική επέμβαση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο Schumacher πριν από περίπου ένα δίμηνο, δεν έγινε. Αυτό, ωστόσο,. Δεν σημαίνει πως η θεραπεία δεν θα προχωρήσει.

Όσο για το… προαιώνιο ερώτημα που αφορά στον κορυφαίο πιλότο στην ιστορία του σπορ, ο Todt ήταν σαφής: «Αγαπώ τον Michael, όμως είναι αδύνατον να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Υπάροχυν ο Juan Manuel Fangio, ο Jim Clark, ο Ayrton Senna και ο Michael. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ποιος είναι ο καλύτερος της γενιάς του».

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι μπορεί ο Lewis να καταρρίψει το ρεκόρ του Michael με τα επτά Πρωταθλήματα. Όλα τα συστατικά υπάρχουν στη Mercedes, ώστε να το επιτύχει. Ειλικρινά δεν με πειράζει. Θυμάμαι το 2000 όταν ήμουν στο βάθρο στη Suzuka με τον Michael, αφού κέρδισε τον πρώτο του τίτλο με τη Ferrari, και του είπα ότι η ζωή μας δεν θα ήταν ποτέ ξανά ίδια. Είχαμε επιτύχει ό, τι θέλαμε. Μετά από ένα ατύχημα όπως αυτό που είχε ο Michael, έχει σημασία αν ο Lewis κέρδισε περισσότερα; Είναι θέμα αναλογίας. Είμαστε όλοι τυχεροί στη Formula 1 όταν βλέπετε τι συμβαίνει στον κόσμο και όχι μόνο με το τέρας που είναι το COVID-19».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Mercedes EQA θα έχει το αμάξωμα της GLA

cars

Παράλογοι νόμοι αυτοκινήτων: Μέρος ΙΙ

cars

Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

cars

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης επενδύει στην πράσινη ενέργεια

cars

Koenigsegg Gemera: 1.700 ίπποι για τέσσερις επιβάτες!

cars

Το νέο Audi S3 Sportback θα έχει 310 άλογα!

cars

Όταν ο Hulkenberg… κορόιδευε τη Force India!

cars

Μια Lancia Stratos από τη στρατόσφαιρα

cars

Fiat 500L & 500X: Θα γίνουν τα 2… 1;

cars