CARSNEWS
NEW MODELS

Θα ξεπερνά τα Tesla το νέο Lucid Air;


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ LUCID MOTORS, ΤΟ AIR, ΤΟ SEDAN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ TESLA ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ -ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ- ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/9/2020

Η Lucid Motors έχει εμφανιστεί δυναμικά στην επικαιρότητα και διατηρείται σε αυτή με το να κάνουν τα στελέχη της σημαντικές –έως μεγαλόσχημες– δηλώσεις για τις δυνατότητες του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που αναμένεται να παρουσιάσει στις 9 Σεπτεμβρίου. Πρόσφατα, ανακοίνωσαν ότι στη διαδικασία επιτάχυνσης 0-400 m θα επιταχύνεται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Εάν αυτό όντως συμβαίνει, θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και θα ξεπερνά και τα Tesla. Στέλεχος της εταιρείας είπε σχετικά: «Το αυτοκίνητο καλύπτει το ¼ του μιλίου από στάση σε 9,9 δευτερόλεπτα, χρόνο που σημείωσε επανειλημμένα στις δοκιμές μας»

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Ferrari LaFerrari χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα για αυτή τη διαδικασία, ενώ η Bugatti Veyron Super Sport 9,8 δευτερόλεπτα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το Lucid Air θα επιταχύνεται από τα 0-97 km/h (σημ.: 0-60 mph) σε 2,5 δευτερόλεπτα, θα έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.014 PS (746 kW), η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα είναι 832 km και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 321 km/h!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες στον πλανήτη για το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου

cars

Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!

cars

VW Nivus: Το νέο μικρό SUV των Γερμανών (Video)

cars

Αυτό είναι το νέο hypercar της Porsche

cars

Το νέο Tesla Model S θα σοκάρει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Audi Q9: To νέο μέγεθος της πολυτέλειας

cars

H Peugeot θα διατηρήσει το 108 στην γκάμα της

cars

Το Car and Driver Αυγούστου κυκλοφορεί το Σάββατο 25/7 με τα Παραπολιτικά

cars

Το Cupra el-Born είναι το πιο σπορ ηλεκτρικό του VW Group (video)

cars