CARSNEWS
NEW MODELS

Θα συγχωνευθεί πλήρως η Volvo με την Geely;

Οι δύο εταιρίες ως επιχειρηματικές δραστηριότητες ανήκουν στην  Zhejiang Geely Holding Group. Στο τραπέζι έχει τεθεί το θέμα η Volvo με την Geely να συγχωνευθούν ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις αγορές και μια πιο εύκολη είσοδο και διαχείριση στα χρηματιστήρια της Στοκχόλμης και του Χονγκ Κονγκ. Ουσιαστικά το θέμα αφορά τα σήματα των Volvo, Polestar, Geely και Lynk & Co.

«Μία τέτοια συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Volvo, ο Hakan Samuelsson. Από την μεριά της Geely ο Li Shufu είπε μεταξύ άλλων στο Autonews.com πως θα πρέπει να διατηρηθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε σήματος ανεξάρτητα με στόχο πάντοτε την αύξηση των πωλήσεων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, κυρίως για την Volvo (η οποία εξαγοράστηκε από την Geely Auto Holdings το 2010) που είναι ένα από τα πιο σημαντικά σήματα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Διότι όπως και να το κάνουμε η επιμονή των Κινέζων να χτίσουν ένα δικό τους brand δείχνει πόσο πολύ το θέλουν και με ρίσκο για την Volvo να αφομοιωθεί σε βάθος χρόνου.

Κάτι εξαιρετικά δύσκολο διότι η Geely μπορεί να έχει τα κεφάλαια αλλά στην αυτοκινητοβιομηχανία οι Κινέζοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να χτίσουν κάτι με κεφαλαία, όπως η Volvo. Ακόμη και αν το προσπαθούν με κάθε τρόπο, όπως πρόσφατα ανέφερε ο διευθυντής του FBI.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Perez ή Hulkenberg;

cars

Μία σύντομη επίσκεψη στο «φανοποιείο» της Seat (video)

cars

Παιχνίδια στο χιόνι με Porsche 911 (Video)

cars

Kia: Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων εξαλείφει τις τυφλές γωνίες

cars

Η Skoda γιορτάζει τα 125 χρόνια της (video)

cars

GP Βελγίου 2020: Τα αναμενόμενα…

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Eπτά μουσεία αυτοκινήτου που μπορείς να επισκεφτείς από τον υπολογιστή σου

cars

1η Σεπτεμβρίου κάνει ντεμπούτο το ανανεωμένο Peugeot 3008

cars