CARSNEWS
NEW MODELS

Θα φτάσει και στα 300 άλογα το νέο Toyota GR Yaris;

Η σταθερή επιστροφή της Toyota στα αυτοκίνητα με στόχο την ευχαρίστηση του οδηγού χαιρετίστηκε από όλους με αφορμή την εμφάνιση του πολύ ξεχωριστού και γεμάτου υποσχέσεις Toyota GR Yaris.

Kαι όπως συμβαίνει με κάθε τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο, αμέσως γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος και το επίκεντρο φημών που θέλουν νέες, ακόμα πιο hardcore εκδόσεις να υπάρχουν στα σχέδια της ιαπωνικής εταιρίας.

Σε ερώτηση αν ετοιμάζουν κάτι πιο special στην Gazzo Racing, ο υπεύθυνος του τμήματος Haohiko Saito δεν απέκλεισε τίποτα, λέγοντας ότι στο μέλλον ίσως και να το κάνουμε.

Οι φήμες άρχισαν ήδη να οργιάζουν για μία έκδοση η οποία θα έχει δεχθεί αρκετή δίαιτα ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο το βάρος. Κάτι που έχει ήδη προσεχθεί στο υπάρχον GR Yaris όπου γίνεται χρήση αλουμινίου στις πόρτες, το καπό και αλλού ενώ γίνεται και χρήση carbon fiber στην οροφή.

Ο Saito αποκάλυψε ότι έχει δώσει στην ομάδα του οδηγίες ώστε να προκύψει ένα GR Yaris εξ ολοκλήρου από carbon fiber. Προφανώς ένα τόσο ακριβό υλικό δεν θα μπορούσε να περάσει σε ευρεία παραγωγή, αλλά ίσως να ήταν εφικτό σε μία περιορισμένης κυκλοφορίας έκδοση με τα χαρακτηριστικά GRMN.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, κοντά στα 300 άλογα, ενώ σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος αλλά και την τετρακίνηση θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κάποια φημισμένα hot-hatches μεγαλύτερων κατηγοριών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα κεντρομήχανο Mini με μοτέρ από Kawasaki Ninja, στις 13.000 rpm! (βίντεο)

cars

SEAT: Από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων

cars

Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia

cars

Επισπεύδεται η παρουσίαση των νέων Toyota GT86 και Subaru BRZ

cars

Σε δημοπρασία το Challenger 2 Streamliner του 1968

cars

Toyota: Tεράστια επένδυση στα ιπτάμενα ταξί!

cars

Ο Hamilton σε off-road μονοπάτια, οδηγώντας ένα SUV με BMW κινητήρα (video)

cars

Boris Johnson: «Θα προστατευθεί η Nissan Βρετανίας μετά το “Brexit”»

cars

Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα – Μέρος Ζ’

cars