CARSNEWS
NEW MODELS

Θετικό πρόσημο πωλήσεων αναμένουν στην Daimler AG

Όπως δήλωσε ο κ. Harald Wilhelm, Επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, τα στοιχεία πωλήσεων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 δείχνουν ότι πιθανότατα θα είναι στο ίδιο επίπεδο ή και ελαφρώς περισσότερες από αυτές του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος, παρά την άξαφνη κρίση που επέφερε η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο κ. Wilhelm αναφέρθηκε συνολικά στις πωλήσεις της εταιρείας, δηλαδή τόσο σε ό,τι αφορά αυτές των επιβατικών μοντέλων της Mercedes-Benz όσο και των βαν και των φορτηγών που κατασκευάζει η Daimler.

Σύμφωνα με όσα είπε, αυτό οφείλεται τόσο στη δυναμική επανάκαμψη της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου μετά τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ασιατική χώρα και στην καταγραφόμενη αυξημένη ζήτηση για τα μοντέλα της σε αυτή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στη Κίνα. Τον Μάρτιο, οι πωλήσεις του Ομίλου μας επέστρεψαν στο επίπεδο των 60.000 μονάδων, δηλαδή περίπου σε αυτό που ήταν την προηγούμενη χρονιά». 

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων σε δύο εργοστάσιά της στο Πεκίνο με την εφαρμογή προγράμματος δύο βαρδιών ανά ημέρα και είπε ότι η αμερικανική αγορά αυτοκινήτου δείχνει να παραμένει σχετικά ψηλά αναφορικά με τη ζήτηση για τα μοντέλα της Daimler.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κανένας λόγος ανησυχίας για τον εφοδιασμό του καταναλωτικού κοινού σε καύσιμα

cars

Συνεργασία Honda – GM για ηλεκτρικά οχήματα

cars

Με νέας σχεδίασης MBUX η επόμενη Mercedes-Benz S-Class

cars

Ανανέωση για το Citroen C3

cars

Τα… γαλλικά του Hamilton!

cars

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Yamaha

cars

Aν δεν μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο αγοράστε άρωμα… “Νέου Αυτοκινήτου” (Video)

cars

Πέντε σβέλτα supermini για “διακριτικούς” οδηγούς

cars

Πισωκίνητη και χωρίς οροφή η Lamborghini Huracan EVO των 610 ίππων

cars