CARSNEWS
AUTONEWS

Κάπου στη Ν. Ζηλανδία ζει ένα ηλεκτρικό rally-car 1.000 ίππων!

Η Νέα Ζηλανδία είναι ένα μαγευτικό μέρος με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα, είναι και το “σπίτι” ενός κτήνους. Ενός αμιγώς ηλεκτρικού θηρίου που σύμφωνα με τον οδηγό του είναι “πιο πλάγια από την δεκαετία του ’70 και με περισσότερη ισχύ από την δεκαετία του ‘80”. Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος πιο περίεργο και πιο ταιριαστό τρόπο να περιγράψει την δημιουργία του Hayden Paddon. Μία δημιουργία που παίρνει τη μορφή ενός Hyundai Kona αλλά μοιράζεται ελάχιστα πράγματα με αυτό!

Απλά ο Paddon και η ομάδα του έψαχναν ένα μοντέλο που να μπορεί να φιλοξενήσει τις ογκώδεις μπαταρίες που είχαν στο μυαλό τους και το Kona είναι καλύτερο στον συγκεκριμένο τομέα από το i20 για παράδειγμα. Από εκεί και πέρα, το Kona “ντύθηκε” με ένα καθαρά αγωνιστικό bodykit με φαρδιά φτερά, νέους προφυλακτήρες και μία γιγαντιαία αεροτομή στο πίσω μέρος και ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία για την ανάρτηση, το σύστημα πέδησης και όλα εκείνα τα συστήματα που καταπονούνται ιδιαίτερα σε ένα rally. Γιατί το NZEVRC1, όπως είναι επίσημα το όνομα του, προορίζεται για τους αγώνες και εξοπλίζεται με ένα κινητήριο σύνολο που ταιριάζει απόλυτα με το παρουσιαστικό του. Απλά, είναι ηλεκτρικό.

Το σύνολο είναι ικανό για περισσότερους από 1.080 ίππους αλλά εστιάσαμε στην δημιουργία ενός αυτοκινήτου με ισχύ που είναι συγκρίσιμη με αυτήν ενός βενζινοκίνητου rally car και στοχεύουμε να κερδίζουμε αγώνες απέναντι στον βενζινοκίνητο ανταγωνισμό από το 2022.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Paddon, συμπληρώνοντας ότι σε διαμόρφωση αγώνα, το ηλεκτρικό Kona θα παράγει περί τους 500-600 ίππους που θα έχουν να κινήσουν περί τα 1.400 κιλά του NZEVRC1. Αυτό είναι λοιπόν το αποτέλεσμα 10.000 ωρών που “κατέθεσαν” 7 άνθρωποι τους τελευταίους 18 μήνες. Από εδώ και πέρα, ακολουθούν 12 μήνες εξέλιξης πριν το αγωνιστικό θεωρηθεί πραγματικά έτοιμο για να μπει στον στίβο. Αν μη τι άλλου εντυπωσιακό!

The post Κάπου στη Ν. Ζηλανδία ζει ένα ηλεκτρικό rally-car 1.000 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Subaru BRZ Super GT300. Από τον δρόμο, στις πίστες.

cars

Το νέο Mitsubishi Outlander δοκιμάζεται σκληρά!

cars

Ford. Ξεκίνησε το πρόγραμμα δοκιμών με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Van

cars

Citroen C4 C-Cross 1.5 BlueHDi 130 PS EAT8. Με κροσσόβερ χαρακτήρα

cars

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για τις γυναίκες – Το KIA EV9 είναι ο νικητής για το 2024

cars

Subaru Solterra – Με πέντε αστέρια στην ασφάλεια

cars

Ελεγκτικό «κόσκινο» σε αγοραπωλησίες ακινήτων με μετρητά και αφορολόγητες γονικές παροχές από την εφορία

cars

Η Mountune ανεβάζει την ιπποδύναμη του κινητήρα του Ford Focus RS στα 684 άλογα!

cars

Νέο Cupra Formentor . Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars