CARSNEWS
NEW MODELS

Καινούργιο ηλεκτρικό με 9000 ευρώ…

Το μικρό Seagull της BYD ανοίγει, λόγω τιμής, την πόρτα της ηλεκτροκίνησης για πολλούς νέους αγοραστές. Κάτι που φάνηκε άμεσα από τις παραγγελίες του.

Το μέγεθός του, είναι αντίστοιχο με εκείνο ενός Fiat Panda, ενώ η απόδοσή του φτάνει έως και τους 100 ίππους.

Είναι λίγο μικρότερο από το Dolphin της BYD και πάλι, που από τις αρχές του έτους είναι διαθέσιμο και στη Βρετανία. Το ντεμπούτο του Seagull, έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης αλλά οι πληροφορίες που το αφορούν, το θέλουν να είναι το μοντέλο με το οποίο η BYD θα αυξήσει τις προτάσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με μήκος 3.780 χιλιοστά, πλάτος 1.715 και ύψος 1.540 χιλ.το μικρό ηλεκτρικό μοιάζει να έχει σχεδιαστεί για πυκνοκατοικημένο αστικό τοπίο. Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή του, το νέο μοντέλο της BYD δείχνει την αισθητική του συγγένεια με τα Dolphin και Seal και αξίζει να σημειωθεί πως είναι προϊόν που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής σχεδιασμού του BYD Group, Wolfgang Egger.

Ο Egger έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, μέσω των προηγούμενων δημιουργιών του για τις Audi, Lamborghini και Seat, ενώ η πιο «δυνατή στιγμή» του, ήταν αυτή της δημιουργίας της Alfa Romeo 8C Competizione. Το Seagull χρησιμοποιεί τη νεότερη πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων της BYD και ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημες προδιαγραφές, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκδόσεις.

Αμφότερες με μονό ηλεκτροκινητήρα, η πρώτη θα έχει απόδοση 74 ίππων, ενώ η δεύτερη θα έχει 100. Δύο θα είναι και οι επιλογές που αφορούν τις μπαταρίες, με την πρώτη να έχει χωρητικότητα 30 kWh και αυτονομία 305 χιλιόμετρα και τη δεύτερη να έχει μπαταρία 38 kWh με αυτονομία 405 χιλιόμετρα. Στην καμπίνα ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν στην τιμή αγορά του, κάνουν λόγο για 8.800 ευρώ- στην Κίνα.

Πάντως η BYD ανακοίνωσε πως την πρώτη μέρα μετά την πρεμιέρα του δέχθηκε 10.000 παραγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BYD: Μεγάλη επίθεση με «βασικό» ηλεκτρικό

Δοκιμή: BYD ETP3

Peugeot 3008: Υπόδειγμα οικογενειάρχη

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

- -

Related Articles

Πολυτεχνείο: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν για τον εορτασμό της επετείου

cars

Στην παραγωγή το crossover «τσέπης» από την smart

cars

GP Σάο Πάολο: Τι είπε ο poleman Kevin Magnussen μετά το ιστορικό του επίτευγμα

cars

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ηλεκτρικής Mercedes EQA

cars

Μια Rolls-Royce σχεδιασμένη για να καταναλώνει… μέλι

cars

Η Alfa Romeo Giulia TZ καίει καρδιές ακόμη και σήμερα (video)

cars

Οι ομάδες και οι πιλότοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 με ένα κλικ!

cars

SPECIAL DRIVE: McLaren Senna & McLaren F1 GTR

cars

Επετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια της Mazda

cars