CARSNEWS
F1 & RACES

Κακά μαντάτα για το Grand Prix στο θρυλικό Σπα

Μπορεί το Grand Prix Βελγίου που διεξάγεται στην θρυλική πίστα του Σπα να είναι προγραμματισμένο για τις 30 Αυγούστου, όμως είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί σύντομα η αναβολή του.

Κι αυτό διότι η πρωθυπουργός της χώρας, Sophie Wilmes, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 που έχει προκαλέσει σχεδόν 4μιση χιλιάδες θανάτους στη χώρα, ανακοίνωσε την απαγόρευση εκδηλώσεων με κοινό έως και τις 31 Αυγούστου – δηλαδή μία ημέρα μετά τον αγώνα του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Όμως μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτά τα λόγια, δεν έχουμε κάτι επίσημο σχετικά με το Grand Prix. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο αγώνας στην καρδιά των Αρδεννών, είναι από εκείνους που δύσκολα θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όπως λογικά θα δούμε τους πρώτους αγώνες όταν αποφασιστεί να ξεκινήσει η σεζόν.

Κι αυτό διότι δεν έχει την πολυτέλεια άλλων αγώνων, όπως για παράδειγμα εκείνος του Μπαχρέιν, με τα χρήματα για το δικαίωμα φιλοξενίας Grand Prix να έρχονται με περίσσια άνεση. Ο αγώνας του Σπα που στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, βασίζεται εν πολλοίς στα έσοδα από τα εισιτήρια.

Βλέπετε ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο «πορτοκαλί στρατός» των οπαδών του Max Verstappen κατακλύζει τις κερκίδες. Η προσέλευση στο Σπα το αγωνιστικό τριήμερο, αγγίζει τα 250.000 άτομα!

Πάντως, τα παραπάνω, ακόμα κι αν οδηγήσουν στη αναμενόμενη αναβολή, δεν σημαίνουν πως δεν θα δούμε φέτος αγώνα στο Βέλγιο. Θεωρούμε δεδομένο πως αυτή τη στιγμή η Liberty έχει τραβήξει «x» πάνω στο παλιό καλεντάρι και θα στήσει νέο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Όσο πιο κοντά στις ημερομηνίες που ίσχυαν για το δεύτερο μισό της σεζόν, με όσο γίνεται περισσότερους από τους αναβληθέντες αγώνες να βρίσκουν ξανά χώρο στο καλεντάρι και με γνώμονες τον καιρό σε κάθε προορισμό όσο πιάνει Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνας και φυσικά τη βιωσιμότητάς τους απουσία θεατών.

Διαβάστε ακόμα:

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

Εξετάζει GP Πορτογαλίας ως αντίδοτο στον Covid-19 η F1;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

“Retirement not an option” says Alonso as new deal keeps him in F1 until 45

Bury

Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;

cars

Να γιατί δεν προχωρά η ταινία Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ (tweets)

cars

F1 Qiddiya City, αποκαλύφθηκε νέα ασύλληπτη πίστα ως έδρα στη Σαουδική Αραβία

cars

GP Ισπανίας: Στρατηγική νίκη για Hamilton!

cars

Kubica: Ανόητη η σύγκριση των εικονικών Grand Prix με τα πραγματικά

cars

GP Μπαχρέιν: Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες – Η Red Bull το 1-2!

cars

Ολοκληρώθηκε το… διαφορετικό F1 in Schools Ελλάδος 2020

cars

Formula 1: Γιατί ο Φερστάπεν φοβάται ότι τα μονοθέσια του 2026 “θα είναι απαίσια”

cars