CARSNEWS
F1 & RACES

Κεκλεισμένων των θυρών και το Grand Prix Ουγγαρίας

Μετά την πίστα του Σίλβερστον και αυτή του Χανγκαρόρινγκ ανακοίνωσε επίσημα πως εφόσον φέτος φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1, αυτό θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις κοινού για τις ημερομηνίες που αναμενόταν να λάβει χώρα ο αγώνας της Βουδαπέστης. Και είναι σαφές βάσει των όσων συμβαίνουν ανά τον κόσμο με τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού πως θα αργήσουμε να δούμε αθλητικό event, ανάμεσά τους και Grand Prix, με κόσμο στις κερκίδες.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε:

«Η ομάδα του Χανγκαρόρινγκ περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και συνεχίζει να συνεργάζεται με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σποτ. Είναι όμως πλέον σαφές πως παρά τις προσπάθειές μας, το 35σο Ουγγρικό Grand Prix δεν μπορεί να διεξαχθεί μπροστά σε θεατές. Τις τελευταίες εβδομάδες λέγαμε πως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε λύση για να φιλοξενήσουμε κανονικά φέτος αγώνα και πλέον είναι ξεκάθαρο πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο κεκλεισμένων των θυρών. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων για να βρούμε την κατάλληλη λύση».

Όσοι έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τον αγώνα του Αυγούστου, μπορούν είτε να λάβουν τα χρήματά τους πίσω ή να εξασφαλίσουν τα εισιτήριά τους για τον αγώνα του 2021.

Όλα αυτά ενώ η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, προσπαθεί σε συνεργασία με τη FIA, τις ομάδες και τους promoters των αγώνων, να βρει τρόπο να «τρέξει» σεζόν με 15-18 αγώνες.

Προς το παρόν, ένα σενάριο που δείχνει να συγκεντρώνει πιθανότητες, θέλει την πρεμιέρα να διεξάγεται στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία. Και μετά, την πίστα του Red Bull Ring να φιλοξενεί και δεύτερο αγώνα, μοτίβο που θα ακολουθηθεί τόσο με το Σίλβερστον στη Μεγάλη Βρετανία, όσο και με το Χανγκαρόρινγκ.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική μορφή που θα έχει το καλεντάρι.

Διαβάστε ακόμα:

F1 Virtual GP: Ο Albon νίκησε τον Leclerc (vids)

Η F1 ανακοίνωσε πιθανή πρεμιέρα στο Red Bull Ring και στόχο 15-18 GP

Φουλ επίθεση της McLaren στη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή η Porsche 912 είναι πιο ελαφριά από μονοθέσιο Formula 1!

cars

Πως σώθηκε ο Grosjean;

cars

Χάμιλτον: Τεράστια η πίεση για αποτελέσματα το 2024

cars

Puma Hires A$AP Rocky as Creative Director of Formula 1 Partnership

cars

Η McLaren MCL35M πάτησε πίστα (vids)

cars

Μπορεί να δούμε δύο Grand Prix και στη Ρωσία

cars

FORMULA 1 STC SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2024 – free digital race programme

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Υπόθεση Mercedes και Racing Point το FP1 (vid)

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars