CARSNEWS
MARKET

Κερνάει Martini η Porsche 911 Dakar

Αν κάτι είναι πιο εντυπωσιακό από την ίδια την Porsche 911 Dakar, αυτό είναι τα αγωνιστικά χρώματα που μπορεί να φορέσει. Καθόλου τυχαίο το λανσάρισμά της με έναν συνδυασμό-φόρο τιμής σε εκείνα της Rothmans, που φόραγε η 911 SC/RS 4×4 (ή 953, όπως ήταν ο κωδικός της), που κέρδισε το ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ το 1984. Αναγνωρίζοντας το «σουξέ» που έχουν οι ιστορικές φορεσιές, οι Γερμανοί προσφέρουν 3 ακόμα εμπνευσμένες από τις περιπέτειές τους στο αφρικανικό αγώνα, με κεντρικό πρωταγωνιστή εκείνη της Martini.

Το Τσουφενχάουζεν παρουσίασε τρεις νέους χρωματικούς συνδυασμούς για την πιο περιπετειώδη 911, καθένας εκ των οποίων αναβιώνει την παρουσία της Porsche στο Ντακάρ από τη δεκαετία του 70. Ο πιο απλός, αυτός με τη μαύρη βούλα και το λευκό «19» στις πόρτες, μάς μεταφέρει στο 1971 και την πρώτη συμμετοχή των Γερμανών στον θρυλικό αγώνα. Το μαύρο χρώμα στο καπό και τις ζάντες ολοκληρώνουν το πακέτο, ενώ η ίδια απόχρωση χαρακτηρίζει και το livery του 1974. Εδώ το καπό είναι λευκό και μοιάζει λασπωμένο, με το μαύρο να απαντάται στις λωρίδες που διατρέχουν το αμάξωμα από τα εμπρός μέχρι τα πίσω φανάρια. Οι μπλε λωρίδες από κάτω «σπάνε» το απρόμαυρο, με το νούμερο 19 σταθερά στις πόρτες.

Η πιο ξεχωριστή και αξέχαστη εικόνα, φυσικά, ανήκει στο κόκκινο και το γαλάζιο της Martini. Τα χρώματα που έγιναν πασίγνωστα μέσα από τις πίστες του Le Mans με την Porsche, αλλά γιγαντώθηκαν μέσω της Lancia στο WRC, έκαναν ένα πέρασμα και από τους αμμόλοφους της Αφρικής το 1978. Στη σύγχρονη μετενσάρκωσή τους στο αμάξωμα της 911 Dakar δεν θα μπορούσαν παρά να συνδυάζονται με λευκές ζάντες, έχοντας το νούμερο 14 στις πόρτες (οι αριθμοί απηχούν εκείνους των αυτοκινήτων που συμμετείχαν στο Παρίσι-Ντακάρ, με το καλύτερο αποτέλεσμα).

Πέρα από πιο ιδιαίτερή, η παλέτα της Martini είναι και η πιο ακριβή. Ενώ τα δυο ασπρόμαυρα «συνολάκια» κοστίζουν 4.910 ευρώ, εκείνο της ιταλικής ποτοποιίας τιμάται στις 7.000 ευρώ. Εκτός του ότι είναι πιο καλαίσθητο και ιστορικό πάντως, η αλήθεια είναι πως θέλει και αρκετή περισσότερη δουλειά για να ντύσει την off road 911, οπότε δικαιολογείται η αυξημένη τιμή του.

Related Articles

Το νέο VW Touareg συμμετείχε κι αυτό στο… εορταστικό κλίμα της Αθήνας

cars

Ανάκληση Ford Mondeo, Galaxy και S Max

cars

Η 5η γενιά του Renault Clio «βλέπει» προς την τέταρτη δεκαετία

cars

Πώς ρυθμίζουμε σωστά τους καθρέφτες στο αυτοκίνητο

cars

Μπαταρίες στην Ισπανία φτιάχνει η Ford

cars

O κορονοϊός ανέβαλε το Grand Prix της Formula 1 στην Κίνα

cars

Η Skoda «τρέχει» στο Spetsathlon 2019

cars

Ένα emoji από την Ford

cars

Το κόλπο με το μανταλάκι στους αεραγωγούς του air condition στο αυτοκίνητο

cars