CARSNEWS
AUTONEWS

Κι όμως, το best-seller της BMW M για το ’22 ήταν ένα ηλεκτρικό!

Η M GmbH διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να λανσάρει ένα “καθαρόαιμο M” μοντέλο πριν τα μέσα της δεκαετίας γιατί η τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη γι’ αυτό που οραματίζεται, αλλά σε μία χρονιά-ρεκόρ γι’ αυτήν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό! Συγκεκριμένα, η BMW i4 M50.

Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της BMW M για το 2022 είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50. Για εμάς, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σήμα ότι το μοναδικό M συναίσθημα έχει φτάσει στον κόσμο των εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

Δήλωσε ο επικεφαλής Πελατών, Brand και Πωλήσεων της γερμανικής εταιρίας, Timo Resch. Αναλυτικά, σε μία χρονιά που σημειολογικά είχε βαρύνουσα σημασία για την M GmbH καθώς έκλεινε τα 50 χρόνια ζωής, η εταιρία κατάφερε να πουλήσει 177.257 αυτοκίνητα – ένα νούμερο που αναπαριστά αύξηση της τάξης του 8.4% σε σύγκριση με το 2021 ενώ παρουσίασε προόδους στον τομέα του εξηλεκτρισμού λανσάροντας δύο πλήρως εξηλεκτρισμένα M Performance μοντέλα: την i40 M50 και την iX M60.

Ακριβώς επειδή έκλεινε τα 50 χρόνια ζωής δε, η εταιρία είχε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει κάποια ειδικά μοντέλα πέραν των BMW XM και M240i Coupe αλλά και της νέας M2 και της M3 Touring που λανσαρίστηκαν προς το τέλος της χρονιάς αλλά πρόλαβαν να συνεισφέρουν στις πωλήσεις. Η BMW M είδε πολύ υψηλή ζήτηση για τα “50th anniversary”, επετειακές εκδόσεις των M3, M4 και φυσικά των καθιερωμένων X μοντέλων της και κατά συνέπεια ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με το momentum που έχει καταφέρει να δημιουργήσει η εταιρία παρά τα προβλήματα στην αλυσίδα τροφοδοσίας, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το 2023 να είναι άλλη μία χρονιά-ρεκόρ!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Maserati αφιερώνει μία MC20 στον μεγάλο Sir Stirling Moss.

cars

Pit stop σε μηδενική βαρύτητα. Μόνο η Red Bull…

cars

Ο Makoto Uchida είναι ο νέος CEO της Nissan. Ο τρίτος σε ισάριθμα χρόνια!

cars

Μετατίθεται για το 2021 το λανσάρισμα της Mercedes EQA.

cars

Ηonda CR-V Hybrid. Με νέα τιμή από 39990 Ευρώ

cars

Η Nissan επανακαθορίζει την θέση της στην Συμμαχία

cars

Το Toyota RAV4 μεταμορφώνεται σε όχημα διάσωσης.

cars

Nέο Ford Puma ST. Διαθέσιμο και με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και με εξαιρετικό χρηματοδοτικό

cars

Kymco ΜΧU 700i EX EPS 4X4. Παντός εδάφους

cars