CARSNEWS
NEW MODELS

Κλείνει η πόρτα της Formula 1 για τους «νέους»

Ο «ισχυρός άνδρας» της Formula 1 όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, εμφανίστηκε μάλλον… απαισιόδοξος αναφορικά με το ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής νέων κατασκευαστριών κινητήρων στο κορυφαίο Πρωτάθλημα μηχανοκίνητων σπορ.

Το 2026 πρόκειται να αλλάξουν εντελώς οι κινητήρες των μονοθεσίων της Formula 1, καθώς οι υπάρχοντες των 1,6 λίτρων με το σύστημα υπερτροφοδοσίας και το ERS θα περάσουν στην ιστορία.

«Το 2026 δεν είναι πολύ μακριά, αν θέλει κάποιος να εμπλακεί με τη Formula 1 στον τομέα των κινητήρων. Ούτως ή άλλως η σχεδίαση κι εξέλιξη ενός νέου κινητήρα απαιτεί περίπου 18 μήνες, επομένως το διάστημα δεν είναι τόσο μεγάλο» τόνισε ο Ross Brawn.

Και προσέθεσε: «Εάν κάποιος κατασκευαστής επιθυμεί να εμπλακεί, τότε η κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργούνται ενόψει του 2026. Κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει χρήματα και χρόνο για να εξελίξει έναν κινητήρα όπως αυτοί που χρησιμοποιούμε τώρα».

Η FIA σε συνεργασία με τη Liberty Media, πάντως, ήδη εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να καταλήξουν μέσα στους επόμενους μήνες σε ένα βασικό σχέδιο, όσον αφορά στον κινητήρα του 2026. Με αυτόν τον τρόπο θα «σφυγμομετρήσουν» και τις αντιδράσεις των επίδοξων κατασκευαστών κινητήρων.

Η ομάδα που έχει δημιουργηθεί αποτελείται από τους Pat Symonds, Nick Hayes, Gilles Simon, Fabrice Lom και φυσικά από τον επικεφαλής της FIA για όλες τις κατηγορίες μονοθεσίων, Νικόλα Τομπάζη.

Παράλληλα γίνεται συζήτηση και αναφορικά με τα καύσιμα, καθώς δεν αποκλείεται οι επόμενης γενιάς κινητήρες να μην καταναλώνουν βενζίνη όπως οι σημερινοί, αλλά κάποιο μίγμα βενζίνης και καυσίμου που θα παράγεται από βιομάζα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Formula 1.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αποκάλυψη για το «διαφορετικό» εσωτερικό του Audi Q6 e-tron των 476 PS (photos)

cars

To υβριδικό Land Rover Discovery θα έχει την κατανάλωση ενός Jimny

cars

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα supercar από την Mazda

cars

Που ‘ναι το Tesla Roadster, οέο;

cars

Με αυτόν το ηλεκτροκινητήρα κάθε αυτοκίνητο μετατρέπεται εύκολα σε ηλεκτρικό

cars

Preview και πρόγραμμα GP Σάο Πάολο: Σάμπα και sprint

cars

Η Lexus αναβάλλει την παρουσίαση του νέου IS

cars

VW Golf MK1 Project: Για πάντα νέο

cars

To νέο Renault Twingo Z.E. έχει υδρόψυκτη μπαταρία και αυτονομία έως 250 km!

cars