CARSNEWS
NEW MODELS

Κλειστή η Εθνική έξω από τη Λάρισα λόγω ανατροπής βυτιοφόρου με εύφλεκτο φορτίο (video)

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, έξω από την Λάρισα, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου το οποίο μεταφέρει επικίνδυνο υλικό.

Συγκεκριμένα, το βυτιοφόρο ανετράπη στο 367ο χλμ της Ν.Ε.Ο. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στην έξοδο προς ΒΙΠΕ Λάρισας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, ενώ η Πυροσβεστική εφαρμόζει συγκεκριμένο πρωτόκολλο ενεργειών, υπό το φόβο έκρηξης. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα ενώ μεταβαίνουν ομάδα ΣμηΕΑ και ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Γυρτώνης, μέχρι να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξαιτίας του ειδικού φορτίου του βυτιοφόρου.

Σε εξέλιξη επιχείρηση με εφαρμογή πρωτοκόλλου ενεργειών σε βυτιοφόρο όχημα με επικίνδυνο υλικό μετά από ανατροπή του στο 367 χλμ Ν.Ε.Ο.Αθηνών Θεσσαλονίκης στην έξοδο προς ΒΙΠΕ Λάρισας. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα ενώ μεταβαίνουν ομάδα ΣμηΕΑ & ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 16, 2022

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. είναι οι εξής:

  • Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα έως τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται:

i) Για τα Ι.Χ.Ε. μέσω εκτροπής από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα στην υφιστάμενη Π.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς – Ευαγγελισμού, έως τη διασταύρωση Στομίου, εν συνεχεία μέσω της παραλιακής οδού στην Αγιά και η είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. πραγματοποιείται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου.

ii) Για τα Ι.Χ.Φ. άνω των -3,5- τόνων, εισέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, μέσω της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας και εν συνεχεία εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου ή τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

  • Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται μέσω εκτροπής στον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης με κατεύθυνση προς Τύρναβο, Ελασσόνα και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης εισέρχονται στην Εγνατία.

Μόνο τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μέσω του ανισόπεδου κόμβου Πλατυκάμπου, στην Αγιά, εν συνεχεία μέσω της παραλιακής οδού έως την διασταύρωση Στομίου και μέσω της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, με σκοπό την ομαλή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Δείτε το σχετικό video από το σημείο της εκτροπής, που δημοσίευσε το κανάλι onlarissa gr στο YouTube:

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η τελική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου στη Βασ. Όλγας

cars

Η Ιταλία ξεκινά πρόγραμμα απόσυρσης για τα παλιά αυτοκίνητα

cars

Αξιωματικός της Τροχαίας κινείται ανάποδα σε μονόδρομο με ανασφάλιστο δίκυκλο (video)

cars

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο διεκδικεί το ρεκόρ σε ταχύτητα φόρτισης;

cars

Όταν δύο κίτρινες Lamborghini Aventador S γίνονται… ένα!

cars

Σχεδιαστικός έρωτας και τεχνολογική αγάπη για το VW T-Roc

cars

H κορυφαία Corvette Zora θα είναι twin-turbo υβριδική με 1.000 PS!

cars

Εκπληκτικό: Τραγούδι αφιερωμένο στη σχέση Vettel-Ferrari (video)

cars

Νέα παράταση 25 ημερών για τον έλεγχο των αυτοκινήτων στο ΚΤΕΟ

cars