CARSNEWS
AUTONEWS

Κλοπές αυτοκινήτων. Συμβαίνουν παντού

Είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν οδηγό (εξαιρώ βεβαίως το τροχαίο) πηγαίνοντας να πάρει το αυτοκίνητο να πάει στην δουλειά του και το αυτοκίνητο δεν είναι εκεί που το άφησε. Φυσικά δηλώνεις την κλοπή, αλλά οι ελπίδες είναι από λίγες έως ελάχιστες όπως τουλάχιστον προκύπτει από πανευρωπαϊκές έρευνες. Κατά καιρούς εμφανίζονται στην αγορά διάφορες συσκευές αντικλεπτικών ηλεκτρονικών η όχι και πράγματι παρέχουν μεγάλο βαθμό αποτροπής της κλοπής. Φυσικά και η βιομηχανία αυτοκινήτου έσπευσε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση κυρίως με το immobilizer που όμως γρήγορα βρήκαν τον τρόπο να το παρακάμπτουν. Η  τεχνολογία όμως προχωράει και βρίσκονται λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Τώρα λοιπόν έρχεται…

Η πρόταση από την Jeep

Το μεγάλο όνομα λοιπόν ετοίμασε ένα πρόγραμμα που το ονομάζει  My Theft Assistance και ισχύει προς το παρόν για το Renegade 4xe, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της. Πως λειτουργεί; Με δύο τρόπους. Ειδοποιείται ο κάτοχος με μήνυμα στο τηλέφωνό του αρχικά εάν εντοπίσει ότι κάποιος προσπαθεί να εισέλθει στο αυτοκίνητο, να το ρυμουλκήσει χωρίς εξουσιοδότηση ή να αποσυνδέσει την μπαταρία. Εάν παρόλα αυτά κλαπεί το αυτοκίνητο έρχεται άλλο μήνυμα στο τηλέφωνο και ο κάτοχος  ζητάει  άμεση βοήθεια μέσω της εφαρμογής My Uconnect για κινητά, της συνδεδεμένης πλατφόρμας οχήματος που διατίθεται σε όλους τους πελάτες της Jeep. Μόλις επιβεβαιωθεί η κλοπή μέσω του κέντρου επαφής Uconnect και μιας αστυνομικής αναφοράς, ενεργοποιούνται ορισμένες πρόσθετες τεχνολογίες ασφαλείας μέσω της εφαρμογής. Όπως και η λειτουργία “Εύρεση του τηλεφώνου μου” που διατίθεται στα περισσότερα smartphone, θα ενεργοποιηθεί μια λειτουργία παρακολούθησης οχήματος και η ανάφλεξη του οχήματος θα κλειδωθεί.

Προς το παρόν στην Αγγλία

Το πρόγραμμα αυτό «τρέχει» προς το παρόν στην Αγγλία και η εξήγηση είναι ότι το πρόβλημα των κλοπών αυτοκινήτων είναι μεγάλο και αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Jeep στην Αγγλία ότι «Η αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί ανησυχία και μια εμπειρία που οι ιδιοκτήτες θα προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε κόστος. Η καινοτόμος τεχνολογία κλοπής βοήθειας θα δώσει αναμφίβολα στους ιδιοκτήτες τζιπ και στους μελλοντικούς αγοραστές, σιγουριά ότι το αυτοκίνητο και τα υπάρχοντά τους είναι στα ασφαλέστερα δυνατά χέρια. ” Πρέπει να συμπληρώσουμε ότι το πρόγραμμα αυτό προσφέρει και άλλες δυνατότητες όπως έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας και προγραμματισμό φόρτισης, πλοήγηση με ενημέρωση για χώρους στάθμευσης ή σημείων φόρτισης, ταυτόχρονη συνδεσιμότητα έως και οκτώ συσκευών που επιτρέπουν στους επιβάτες να περιηγούνται στο Διαδίκτυο απολαμβάνοντας το ταξίδι τους με μια δωρεάν δοκιμή τριών μηνών / 1 GB και οι ιδιοκτήτες μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τα φώτα μέσω του τηλεφώνου τους. Οσον αφορά στις κλοπές αυτοκινήτων στην Αγγλία αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2020 κλάπηκαν 73.000 αυτοκίνητα που μεταφράζεται σε 205 κάθε μέρα σε σύγκριση με 56.288 αυτοκίνητα το 2019 που σημαίνει αύξηση κατά 33%. Εχει ενδιαφέρον ποια μοντέλα κατέχουν τις 15 θέσεις προτίμησης των κλεφτών.

  1. Ford Fiesta – 3,392
  2. Land Rover Range Rover – 2,881
  3. Volkswagen Golf – 1,975
  4. Ford Focus – 1,587
  5. BMW 3 Series – 1,435
  6. Vauxhall Astra – 1,126
  7. Land Rover Discovery – 900
  8. Mercedes-Benz E Class – 766
  9. BMW 5 Series – 678
  10. Nissan Qashqai – 655
  11. Ford Kuga – 620
  12. BMW X5 – 551
  13. Fiat 500 – 358
  14. Mercedes-Benz GLC – 342
  15. Audi A6 – 268

The post Κλοπές αυτοκινήτων. Συμβαίνουν παντού first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo Car Hellas. Συνεργάζεται με τον ΗΡΩΝA  για την Ηλεκτροκίνηση

cars

DS Aero Sport Lounge. Τολμηρό design και 680 ίπποι! Γιατί όχι;

cars

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας.

cars

Στις 7 Μαΐου η Lamborghini θα αποκαλύψει κάτι νέο…

cars

Ανακάλυψε το τρίτο άτομο στο γάμο της χάρη σε εφαρμογή γυμναστικής

cars

Η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει την έκθεση αυτοκινήτου το 2021!

cars

Nέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars

Στις 12 Ιουνίου η επόμενη γενιά του Lexus NX.

cars

SYM Joymax 300. Τα έχει όλα

cars