CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Δεν κλείνουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Ενώ στην Ευρώπη και την Ασία οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων τους για κάποιο χρονικό διάστημα, στις ΗΠΑ η ηγετική ομάδα της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας και Βιομηχανικών Οργανισμών («UAW») που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στη βιομηχανική παραγωγή και τα στελέχη των κυριότερων αυτοκινητοβιομηχανιών αποφάσισαν τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας. Αυστηρή  προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να γίνεται σχολαστική απολύμανση σε όλους τους χώρους των εργοστασίων και η λήψη όλων των κανόνων υγιεινής για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού. 

Αρχικά, οι συνδικαλιστές της «UAW» είχαν ζητήσει να κλείσουν τα εργοστάσια για κάποιο χρονικό διάστημα. Έπειτα από τη συνάντησή τους με εκπροσώπους της General Motors, της Ford και της FIAT Chrysler Automobiles αποφάσισαν από κοινού να συνεχίζεται η διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων στα εργοστάσια των ΗΠΑ αλλά να αναπροσαρμοστούν οι βάρδιες και να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε καθεμιά από αυτές. Έτσι, θα αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα μεσολαβεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη λήξη μιας βάρδιας μέχρι την έναρξη της επόμενης για να γίνεται απολύμανση των χώρων.

Επίσης, αποφασίστηκε να διακόπτεται εκ περιτροπής η λειτουργία των τμημάτων ενός εργοστασίου για να δίνεται χρόνος για καθαρισμό και αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ανθρώπων ως μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό και περιορισμού εξάπλωσής του.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πότε αποδέχτηκε ο Leclerc ότι έχασε τον τίτλο

cars

Δείτε πώς καταλήγει μια πρωινή κόντρα (video)

cars

Το αυτοκίνητο που θα θέλαμε όλοι έρχεται σε τιμή έκπληξη

cars

Honda e:N2 Concept: Μία… πρόγευση για τα μελλοντικά EV των Ιαπώνων

cars

Fiat Panda: Τέσσερις δεκαετίες περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

cars

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με τη νέα Skoda Octavia

cars

Δεν πρόκειται να επιστρέψει ο Alonso στη Formula 1

cars

To χωμάτινο Nissan GT-R τα κάνει όλα και συμφέρει

cars

Αυτό είναι το νέο Kia K3

cars