CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Εργοστάσιο της Mercedes-Benz ετοιμάζεται να κλείσει λόγω ελλείψεων

Το πιο χαρακτηριστικό, πιθανά, παράδειγμα μας έρχεται από τα «μαθήματα» της Αγγλίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βρετανοί προσπάθησαν πραγματικά να υποτάξουν με βομβαρδισμούς την τεράστια Γερμανική Βιομηχανία. Θα μπορούσαν όμως, πιο έξυπνα, στα πρώτα στάδια του πολέμου, να βομβαρδίσουν το ένα και μοναδικό εργοστάσιο που παρήγαγε ρουλεμάν! Εάν το έκαναν, όλες οι γραμμές αεροσκαφών, αρμάτων μάχης κ.λπ. θα έσβηναν…

Τί σημαίνει αυτό; Ότι συνήθως βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου, τη γραμμή παραγωγής και τους εργαζομένους της, στην προκειμένη περίπτωση. Το να λάβουμε όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία αυτών, δεν αρκεί ώστε να συνεχιστεί να παράγεται έργο. Αναλογιστείτε μόνο πόσα διαφορετικά μέρη, από βίδες, ηλεκτρονικά, ελάσματα και τόσα άλλα, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει η συναρμολόγηση. Όλα αυτά παράγονται σε αντίστοιχα εργοστάσια, με εργαζομένους που διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους, λόγω της πανδημίας.

Έτσι και εδώ. Η γραμμή παραγωγής που διατηρεί η Mercedes-Benz στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι υπάρχει σοβαρό θέμα έλλειψης ανταλλακτικών από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να εξετάζονται σενάρια παύσης των εργασιών. «Μέρος της βάσης εφοδιασμού μας λαμβάνει μέρη από τις δραστηριότητες της Daimler στη Γερμανία και από όλη την Ευρώπη», αναφέρει ο Michael Goebel, διευθύνων σύμβουλος του εργοστασίου. «Δεν είναι σαφές ακόμα το πώς ακριβώς θα επηρεαστεί η αλυσίδα εφοδιασμού μας, αλλά προβλέπεται ότι θα είναι δύσκολο να πάρουμε τα υλικά που χρειαζόμαστε στο εγγύς μέλλον». Το εργοστάσιο αυτό κατασκευάζει για την αγορά των ΗΠΑ τα μεγάλα SUV της Mercedes-Benz, GLE  και GLS. Κινητήρες και συστήματα μετάδοσης κίνησης, ωστόσο, εισάγονται από την Ευρώπη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε την BMW M5 Competition (Video)

cars

Νέο Nissan Juke: Δοκιμάζουμε το δυναμικό crossover

cars

Η Geely θέλει να γίνει παγκόσμιος κολοσσός με τη βοήθεια της Volvo

cars

Μερική αποκάλυψη για την υβριδική Maserati Ghibli

cars

Γερμανικός… πονοκέφαλος το νέο Peugeot 508

cars

H R-Reforged θα κατασκευάσει 38 σπέσιαλ Aston Martin

cars

ΣΕΑΑ: Τι ισχύει για την επίσκεψη σε συνεργεία – εκθέσεις αυτοκινήτων

cars

«Καμπάνα» 18 μηνών στον Andrea Iannone για την υπόθεση ντόπινγκ!

cars

Porsche 911 Turbo S τερματίζει στα 332 χλμ./ώρα (Video)

cars