CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Η αυτοκινητοβιομηχανία κατεβάζει ρολά στην Ευρώπη!

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Volkswagen αφενός ανακοινώθηκε η παρουσίαση ενός νέου SUV στην Ευρώπη καθώς και η παρουσίαση μιας νέας γενιά του Amarok σε συνεργασία με τη Ford και αφετέρου η διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας.

Φυσικά λόγω της πανδημίας του κορωναϊού και έτσι μετά τα εργοστάσια του ομίλου στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ιταλία (Lamborghini και Ducati) προετοιμάζονται και όλα τα υπόλοιπα προκειμένου να διακόψουν την παραγωγή τους. Για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Με την κίνησή του αυτή ο όμιλος Volkswagen συντάσσεται με τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν προηγηθεί, έστω και λίγο, χρονικά στο κλείσιμο των δικών τους εργοστασίων.

Έτσι ο όμιλος της PSA έχει σταματήσει την παραγωγή σε όλη την Ευρώπη καταρχήν μέχρι τον Απρίλιο, αυτός της FCA έχει ανακοινώσει διακοπή μέχρι τις 27 Μαρτίου αλλά έπεται και συνέχεια, ενώ και η Renault σταματά τις δραστηριότητές της.  

Η Ford με τη σειρά της ανακοίνωσε τη διακοπή κατασκευής αυτοκινήτων και κινητήρων σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, ενώ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα μείνουν κλειστά και τα εργοστάσια της Mercedes.

Κλειστό θα είναι και το εργοστάσιο της Nissan που είναι και το μεγαλύτερο στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το ίδιο ισχύει και για αυτό της Vauxhall. Η Volvo με τη σειρά της κλείνει το εργοστάσιό της στο Βέλγιο όπου κατασκευάζεται το XC40, ενώ αντίθετα τα σουηδικά της εργοστάσια θα συνεχίσουν κανονικά.  

Η Toyota με τη σειρά της κλείνει το εργοστάσιό της στη Γαλλία όπου κατασκευάζεται το Yaris, καθώς και αυτό στην Ισπανία όπου φτιάχνει σε χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής το Land Cruiser. Κλειστό είναι και το εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιος θα πληρώσει τη νύφη για το VW ID.3;

cars

Νομιμοποιείται η οδήγηση με προσωρινή άδεια για τους νέους οδηγούς

cars

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 κόντρα στο MINI Electric

cars

Ο Nico Rosberg θα αγοράσει ένα Rimac C_Two των 2 εκατ. ευρώ (Video)

cars

Το υβριδικό Ford Focus στην ελληνική αγορά

cars

Czinger 21C: Το ανθρακονημάτινο βέλος προσγειώνεται στη Γενεύη

cars

Gran Turismo 7: Τα πρώτα πλάνα από το PlayStation 5! (βίντεο)

cars

Τι κερδίζουν οι χρήστες εταιρικών ΙΧ με το νέο τρόπο φορολόγησης (Παραδείγματα)

cars

Δοκιμάζουμε το οικονομικό και πρακτικό MINI One D Clubman

cars