CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Ξανάνοιξαν οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτου στην Κίνα

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Κίνας, οι επίσημες αντιπροσωπείες των εταιρειών άρχισαν και πάλι να λειτουργούν, έπειτα από την απαγόρευση που υπήρχε εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, σχεδόν το 91% των επίσημων αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα άνοιξε τις εκθέσεις καινούργιων αυτοκινήτων, αλλά προς το παρόν η προσέλευση του ενδιαφερόμενου κοινού σε αυτές καταγράφεται στο 53% αυτής που υπήρχε πριν ξεσπάσει από εκεί η πανδημία. 

Βάσει πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε ο Σύνδεσμος, τα στοιχεία από την προσέλευση του κοινού στις 8.393 επίσημες αντιπροσωπίες αυτοκινήτου που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, διαπιστώθηκαν τα εξής: Σε ό,τι αφορά τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η προσέλευση σε αυτές καταγράφεται στο 35% σε σχέση με τον αριθμό των υποψήφιων πελατών που περνούσαν από αυτές πριν την πανδημία. 

Για τις κινεζικές εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν αυτοκίνητα σε συνεργασία με ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες το ποσοστό ήταν στο 54% της συνήθους προσέλευσης, ενώ στις αντιπροσωπίες εισαγόμενων πολυτελών οχημάτων το ποσοστό ήταν στο 57%, συγκριτικά.

Βάσει της έρευνας του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Επιβατικών Αυτοκινήτων της ασιατικής χώρας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ήταν μειωμένες κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου, οι αρχές σε κάποιες πόλεις της χώρας ενθαρρύνουν τους κατοίκους τους να επιστρέψουν στον κανονικό ρυθμό της καθημερινότητάς τους, αλλά η πρόθεσή τους να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο αναμένεται να φανεί έντονα από το τέλος Μαρτίου και έπειτα. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Bandini Dora Barchetta είναι ένα ακόμη ηλεκτρικό supercar

cars

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα στο Los Angeles! (Video)

cars

Toyota Yaris Cross: Υβριδικό και τετρακίνητο φέρνει την επανάσταση (Video)

cars

Top Guns: Ένα μαχητικό Rafale σε επική κόντρα με τη Bugatti Chiron Sport (video)

cars

H Ferrari Purosangue θα ακολουθεί το στυλ της Roma

cars

Η ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων της Peugeot

cars

Ford Puma: Νέοι κινητήρες diesel και αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων

cars

Fiat 500L & 500X: Θα γίνουν τα 2… 1;

cars

Αλλαγές στον Δακτύλιο την Τετάρτη (9/11) λόγω της απεργίας

cars