CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess λέει ότι η κρίση θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες

Η κρίση από την επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα κρατήσει περισσότερο από ότι υπολόγιζαν αρκετοί και θα χτυπήσει πολύ πιο δυνατά την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτό φαίνεται να προκύπτει από δηλώσεις του CEO της VW, Ηerbet Diess, ο οποίος προέβλεψε ότι η εταιρία του θα κρατήσει τα εργοστάσιά της κλειστά για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Σε ανάρτησή του στο Linkedin το Σάββατο γράφει ότι “τα περισσότερα εργοστάσιά μας έχουν κλείσει για δύο ή τρεις εβδομάδες. Η διάδοση όμως του ιού δεν φαίνεται να ανακόπτεται για αρκετές εβδομάδες από τώρα.

Έτσι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με την απειλή για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθούν τα φάρμακα ή το εμβόλιο”.

Τα εργοστάσια της εταιρίας περιλαμβάνουν όλες τις μάρκες της, δηλαδή VW, Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Porsche, Lamborghini, Seat και Skoda. Πάντως ο Diess είπε ότι η VW παίρνει μέτρα ώστε να υπάρχει ροή στην παροχή των προμηθευτών της και συνεχίζει την εξέλιξη αυτοκινήτων όπως το ID. 3.

H εταιρία είχε αποφασίσει να κλείσει όλα τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη την Τρίτη. O Diess κατέληξε ότι μετά τα όσα συμβαίνουν είναι αδύνατον να προβλέψει τι θα γίνει μέσα στην χρονιά. Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση των κερδών μέσα στους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

LIVE: Κυκλοφοριακό χάος από την απεργία του Μετρό-Ποιοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι

cars

Κλείνει η πόρτα της Formula 1 για τους «νέους»

cars

Subaru Impreza: H επιστροφή του RS και του κινητήρα των 2,5 L με 185 PS (video-photos)

cars

Ταχύτητα φόρτισης vs χωρητικότητα, τι είναι σημαντικότερο σε ένα ηλεκτρικό όχημα;

cars

Δείτε μια δεκαξάχρονη να καταρρίπτει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο τιμόνι μιας Porsche (Video)

cars

Το μέλλον του Ricciardo στη Formula 1 είναι ακόμα αβέβαιο

cars

Οι Alpina B5 και D5 S αναβαθμίζουν και άλλο την ανανεωμένη σειρά 5 της BMW

cars

Πισωκίνητο και εξακύλινδρο το νέο Mazda 6

cars

Η Jessi Combs μπήκε στο βιβλίο Guinness ως η ταχύτερη γυναίκα παγκοσμίως

cars