CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Ποια αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει 5 εκ. μάσκες την ημέρα;

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μασκών. Ο λόγος για την κινεζική BYD η οποία συστράτευσε τις δυνάμεις στη μάχη που εξακολουθούν να δίνουν οι κινεζικές αρχές για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Η BYD δημιούργησε αφιέρωσε ένα μέρος της παραγωγικής δυναμικότητάς της στην κατασκευή μασκών και άλλου προστατευτικού εξοπλισμού με σκοπό να συμβάλλει στις προσπάθειες περιορισμού του Κορωνοϊού αρχικώς στην κινεζική επικράτεια ενώ πλέον καλείται να ανταπεξέλθει στο ξέσπασμα του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χρειάστηκαν λιγότεροι από τρεις μήνες ώστε οι περίπου 3.000 μηχανικοί της BYD υπό την καθοδήγηση του προέδρου της εταιρείας να δημιούργησαν νέες γραμμές παραγωγής που τη δεδομένη χρονική στιγμή κατασκευάζουν 5 εκατομμύρια μάσκες και 300.000 φιάλες αντισηπτικού υγρού σε ημερήσια βάση.

Την ίδια στιγμή η BYD κατασκευάζει πέντε με δέκα μηχανές κατασκευής μασκών ανά ημέρα αυξάνοντας κάθε ώρα που περνά την παραγωγικής της δυναμικότητα. Ακόμα και έτσι, πάντως, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει τόσο εντός όσο και εκτός των κινεζικών συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις που παράγονται σήμερα μάσκες και αντισηπτικά υγρά, η BYD κατασκεύαζε smartphones, γεγονός που αναδεικνύει την ευελιξία διαχείρισης πόρων καθώς και τα ταχύτατα αντανακλαστικά των Κινέζων τα οποία εν μέρει τους βοήθησαν να βγουν από την κρίση που προκάλεσε το ξέσπασμα του Κορωνοϊού στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονωϊός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο!

Κορωνοϊός: Πώς να απολυμάνεις το αυτοκίνητό σου

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κορωναϊός: Απειλή και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

cars

H Audi θέλει να περάσει στην αντεπίθεση

cars

40 Χρόνια Panda: Η πεμπτουσία του Design

cars

Nio ET5 Touring: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον παγκοσμίως

cars

Απεβίωσε ο Yoshihiko Matsuo, σχεδιαστής του Datsun 240Z

cars

Νέα… μόδα παραβάσεων στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου

cars

Τα σενάρια αναβίωσης του Ford Escort RS Cosworth

cars

Ο αμήχανος Raikkonen σε διαφημιστικό της Alfa Romeo (Video)

cars

Ηλεκτροκίνητο Ford Transit εντός του 2021

cars