CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Τι θα αλλάξει στην σχεδίαση των αυτοκινήτων;

Την οποία θα δούμε να «προσβάλλει» έναν μεγάλο αριθμό νέων μοντέλων, όπως δήλωσαν αρκετοί σχεδιαστές σε ρεπορτάζ που έγινε από το Bloomberg. «Στο μέλλον η πανδημία θα αλλάξει την αντίληψή μας για το πώς βιώνουμε την ασφάλεια και την πολυτέλεια», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Gorden Wagener. Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού της Rolls-Royce Felix Kilbertus είπε μεταξύ άλλων πως «…το μέλλον, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα αφορά στην ελευθερία της μετάβασης σε μέρη με ασφάλεια και αυτά τα αυτοκίνητα θα έχουν ένα προσεγμένο εσωτερικό».

Για τι ακριβώς όμως μιλούν οι σχεδιαστές και τα εταιρικά στελέχη; Προφανώς, η πανδημία του κορωνοϊού διανοίγει ένα νέο ζήτημα το οποίο δεν είναι μόνο «μαρκετινίστικο» αλλά αφορά την υγεία των επιβαινόντων και κατά συνέπεια του κύκλου τους. Και αυτό επειδή τα εσωτερικά -τουλάχιστον των ακριβότερων και πολυτελέστερων μοντέλων- θα μπορούν να έχουν τα εφόδια να καταπολεμήσουν ή να περιορίσουν την μεταδοτικότητα π.χ. της γρίπης.

Για παράδειγμα τα ταμπλό και γενικότερα τα υλικά κατασκευής θα μπορούν να έχουν μια αντιβακτηριδιακή δράση περιορίζοντας την μεταδοτικότητα από τα χέρια. Η Jaguar Land Rover πειραματίζεται με μια ένα υπέρυθρο φως στο εσωτερικό που επιδρά αρνητικά στους ιούς και στα βακτήρια. Η Mercedes μελετά νέα εξελιγμένα φίλτρα για το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού που θα «καθαρίζει» τον αέρα της καμπίνας. Αυτά και άλλα πολλά μπορούν να επιδράσουν στην σχεδίαση των θαλάμων επιβατών σε αρκετά νέα μοντέλα που έπονται. Για να δούμε…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Κen Block με ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta στο Rallycross

cars

Το Ford Mustang Mach-E έγινε…τραγούδι!

cars

Η Tesla θέλει να παρέχει μπαταρίες σε ανταγωνιστές της

cars

Γεύση από νέα Skoda Octavia RS

cars

Πώς να διαλέξω τη σωστή διάσταση ελαστικών για το αυτοκίνητο μου; (Video)

cars

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για το 2019!

cars

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

cars

Το μονοθέσιο που άλλαξε την ιστορία της Formula 1 (video)

cars

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

cars