CARSNEWS
NEW MODELS

Κυριαρχία και… αυτοκτονία

Με μία εβδομάδα καθυστέρηση, απλά επιβεβαιώθηκε από πού άπαντες σιγοψιθύριζαν στα πάντοκ της Formula 1 από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Δηλαδή ότι η Mercedes είναι με διαφορά η ταχύτερη ομάδα του φετινού grid.

Εύκολα, πολύ εύκολα τα «μαύρα βέλη» έκαναν το «1-2» στο γκραν πρι της Στυρίας, σε έναν αγώνα στον οποίο λίγο έλειψε ο σκηνοθέτης να μην δείξει τη στιγμή του τερματισμού του μεγάλου νικητή του, καθώς το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί σε άλλες μονομαχίες.

Ο Lewis Hamilton μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο τον αγώνα στο Red Bull Ring και πλέον βρίσκεται στο «-6» από την ισοφάριση ενός πολύ μεγάλου ρεκόρ, αυτού των 91 νικών του Michael Schumacher. ΚΙ όλα δείχνουν πως μέσα στο 2020 ο Βρετανός θα γράψει ιστορία, βάζοντας πλέον πλώρη για τις 100 νίκες.

Από τη στιγμή που ο Bottas μπόρεσε να κινηθεί σε παρεμφερή ρυθμό με τον Max Verstappen παρά το αεροδυναμικό πρόβλημα στο πίσω τμήμα του μονοθεσίου του, ήταν θέμα χρόνου να προσπερνούσε τον Ολλανδό. Και η ζημιά στη δεξιά πλευρά της εμπρόσθιας πτέρυγας της Red Bull απλά ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της απόλυτης κυριαρχίας της Mercedes.

Όχι, δεν ξεχάσαμε να αναφερθούμε στο συμβάν του πρώτου γύρου, όταν Leclerc και Vettel είχαν σύγκρουση με απόλυτη υπαιτιότητα του Μονεγάσκου, με συνέπεια και τα δύο κόκκινα μονοθέσια να εγκαταλείψουν. Ήταν ακόμα μία τραγική ιστορία στο βιβλίο των πεπραγμένων της «σκουντερία».

Και μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι οι Ιταλοί ακύρωσαν άρον-άρον τη συνέντευξη Τύπου που είχαν προγραμματίσει για μετά τον αγώνα με τη συμμετοχή των δύο πιλότων και του επικεφαλής, Mattia Binotto. Το παιχνίδι δείχνει να έχει χαθεί στο Μαρανέλο και μόνον δραστικές αποφάσεις μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και μόνο τιμητική δεν είναι για την ιταλική ομάδα.

Κατά τα άλλα αυτό που σίγουρα αξίζει να κρατήσουμε από τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς είναι η πέμπτη θέση του Lando Norris, ο οποίος συνεχίζει τις εξαιρετικές παρουσίες, βάζοντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στη… Ferrari, αναφορικά με το εάν η επιλογή του Sainz ως «αντί Vettel» για το 2021 ήταν η ενδεδειγμένη, ή εάν θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τον Βρετανό.

Όσο για την Racing Point, φέτος θα ανέβει στο βάθρο, Είναι θέμα χρόνου, όμως θα γίνει…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο πωλείται μία Pagani Huayra Roadster με μόλις 320 χιλιόμετρα στο κοντέρ ;

cars

LIVE: Κυκλοφοριακό χάος από την απεργία του Μετρό-Ποιοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι

cars

Μάθετε εύκολα πότε η μπαταρία του οχήματος σας χρειάζεται φόρτιση

cars

Πρώτη Δοκιμή στην Ελλάδα για το νέο VW Golf

cars

H Cummins δοκιμάζει σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων σε diesel

cars

Πόσο… αεροπλάνο είναι το αυτοκίνητό σας; Μέρος 1ο

cars

Οι Alpina B5 και D5 S αναβαθμίζουν και άλλο την ανανεωμένη σειρά 5 της BMW

cars

Ό,τι θέλετε να γνωρίζετε για την ανανεωμένη BMW M5 (βίντεο)

cars

Νέο Ford Puma Ecoboost Hybrid: Mε υβριδική τεχνολογία και Ecoboost κινητήρα!

cars