CARSNEWS
NEW MODELS

Κόβει την ανάσα αυτή η Porsche 906 Homage

Το αγωνιστικό είχε την εσωτερική κωδική ονομασία 906 και για πρώτη φορά εμφανίσθηκε εκείνη την χρονιά στον 24ώρο αγώνα της Daytona. Οι δύο οδηγοί, οι Hans Herrmann και Herbert Linge, είχαν τερματίσει στην 6η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1η των δίλιτρων πρωτότυπων. Στο Targa Florio η πρώτη νίκη για την 906 ήρθε αφήνοντας πίσω την Ferrari σηματοδοτώντας μια ένδοξη εποχη με πολλές διακρίσεις.

Τον Riccardo Angelini προφανώς και δεν τον γνωρίζαμε μέχρι να ανακαλύψουμε τις πολύ όμορφες σχεδιαστικές του προσεγγίσεις για μια αναβίωση της 906. Η οποία ήταν το τελευταίο αγωνιστικό της Porsche που είχε και άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους με έναν «επίπεδο» εξακύλινδρο 1,9 lt και απόβαρο μόλις 580 kg.

Ο Angelini μας δίνει μια πολύ όμορφη επαναφορά της 906 με έντονα μοντέρνα σχεδίαση που μας παραπέμπει τόσο σε πρωτότυπο του Le Mans όσο και σε ένα πιθανό διάδοχο της 918 Spyder. Ακόμη και αν αυτός θα είναι ηλεκτροκίνητος και θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος πρόωσης της Taycan. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Porsche εγκατέλειψε το Le Mans για χάρη της Formula E.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανανέωση για το Kia Rio

cars

Δοκιμάζουμε το Lexus RC F Track Edition των 472 PS (Video)

cars

Τον Σεπτέμβριο το νέο Dacia Sandero;

cars

Εξαιρετικός χρόνος από την Mercedes-AMG A45 S στο Nurburgring (Video)

cars

Δωρεάν καλοκαιρινός έλεγχος από τη Suzuki

cars

O κορωνοϊός “χτύπησε” και την Lotus Evija

cars

Έξω πάμε καλά…

cars

Η FCA θα πάρει δάνειο ύψους 6,3 δισ. ευρώ από το ιταλικό κράτος

cars

Το νέο Hyundai Tucson αλλάζει επίπεδο και εντυπωσιάζει

cars