CARSNEWS
MARKET

Λαμπερή Alpina B7 Turbo Coupe/1 από την καρδιά των 80’s

Η πρώτη Σειρά 6 (E24) θεωρείται ως μια από τις πιο διαχρονικές, κομψές και elegant BMW που έχουν κυκλοφορήσει, τα τελευταία 40 χρόνια. Η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή της Alpina ανεβάζει στον υπερθετικό βαθμό την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά, μαζί με μια συλλεκτικότητα που κάνει πολλά ιστορικά τετράτροχα να ζηλεύουν.

Η B7 Turbo Coupe/1 κατασκευαζόταν από το 1984 έως το 1987, όμως παρόλη την τριετή παρουσία της στο εργοστάσιο του Μπάχλοου η παραγωγή της περιορίστηκε στα μόλις 110 κομμάτια. Η τουρμπάτη 6άρα της Alpina έπαιρνε μορφή σε πολύ μεγάλο μέρος της στο χέρι, ενώ και ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος εν σειρά των 3.5 λίτρων πέρναγε από εντατικές δοκιμές μέχρι να πάρει το «ΟΚ». Όλα αυτά ήθελαν το χρόνο τους, τη στιγμή που και η Alpina ήθελε να δημιουργήσει ένα εκλεκτό αυτοκίνητο περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Το αμάξωμα φέρει τον ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό των Alpina από τη δεκαετία του 80, με το Diamond Black να αναμιγνύεται με τα εξαιρετικά ταιριαστά χρυσαφί γραφικά στο πλάι. Οι πολυάκτινες ζάντες – σήμα κατατεθέν δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ούτε οι αεροδυναμικές προσθήκες στον εμπρός προφυλακτήρα και το πίσω μέρος. Το bodykit ολοκληρώνεται με τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, που προσφέρει η ανάρτηση της Bilstein.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε δερμάτινα μπάκετ της Recaro, τιμόνι και λεβιέ Alpina, ηλεκτρική ηλιοροφή και τηλέφωνο! Σε περίοπτη θέση στην κεντρική κονσόλα, κάτω από το χειρόφρενο, εντοπίζουμε την πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής – εν προκειμένω, μιλάμε για τη Νο58 B7 Turbo Coupe.

Πρωτοκύλησε τους τροχούς της το 1986 και μέχρι σήμερα, το οδόμετρο έχει καταγράψει 122.902 χλμ. Ο 3.5 straight six τούρμπο λογικά έχει διατηρήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ισχύος του, που ανακοινωνόταν στα 339 άλογα στις 5.800 σ.α.λ. και τα 512 Nm στις 3.000 σ.α.λ. Για αυτοκίνητο σχεδόν 40 χρόνων, τα 5,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 270 χλμ./ώρα τελικής που δεσπόζουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά νούμερα. Όσο για εκείνο της τιμής; Η εκτίμηση της RM Sotheby’s, που θα τη δημοπρατήσει, αναφέρει 90.000-110.000 δολάρια (86.416-105.619 ευρώ).

Related Articles

Η BMW κάνει τον οδηγό «άρχοντα» της μηχανής

cars

Η Nissan θέλει να εξαφανίσει τα μποτιλιαρίσματα

cars

Τα Audi A6, A7 Sportback, A8 και Q5 σε υβριδική έκδοση

cars

Αισθηματίας Alfa Romeo 155 Q4 ακουμπάει την «30άρα»

cars

Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που «έφτιαχνε» καφέ;

cars

Στα θρανία οι οδηγοί της Alfa Romeo

cars

Απαγορεύσεις Euro 7 για τα plug-in υβριδικά!

cars

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση σημείωσαν οι ταξινομήσεις των αυτοκινήτων τον Ιούλιο

cars

How To Make Perfect Homemade Butter

cars