CARSNEWS
NEW MODELS

Λόγω COVID-19: Εκτός βρετανικού γκραν πρι ο Sergio Perez!

Ο Perez είχε βρεθεί θετικός στο πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε φτάνοντας στην Αγγλία και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, υποβλήθηκε και σε νέα εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν ακριβώς τα ίδια.

Όπως ενημέρωσε η Racing Point, «ο Checo είναι καλά, αισθάνεται καλά και έχει ήδη μπει σε καραντίνα». Παράλληλα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Formula 1 κι έτσι μπήκαν σε καραντίνα και όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο Μεξικανός πιλότος.

«Το συγκεκριμένο συμβάν δεν θα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στη διεξαγωγή του αγωνιστικού τριημέρου» αποσαφήνισε με γραπτή δήλωσή της πριν από λίγη ώρα η FIA, ενώ η Racing Point ξεκαθάρισε πως σκοπός της ομάδας είναι να συμμετάσχει με δύο μονοθέσια στον αγώνα της Κυριακής.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο αντικαταστάτης του Perez να συμμετάσχει σε τουλάχιστον μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ώστε να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στις κατατακτήριες κι ως εκ τούτου στον αγώνα της Κυριακής.

Η Racing Point έχει δηλωμένους ως δοκιμαστές τους Stoffel Vandoorne και Estreban Gutierrez. Ο Βέλγος, όμως, συμμετέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Mercedes στο Πρωτάθλημα της Formula E και αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται για το φινάλε της σεζόν, το οποίο θα διαδραματιστεί στο Βερολίνο με τρεις διπλούς αγώνες.

Όσο για τον Μεξικανό, επί της ουσίας είναι εκτός δράσης εδώ και τρία χρόνια, καθώς έπειτα από το «διαζύγιο» με την Haas στο τέλος του 2016, συνεργάζεται με την Mercedes ως τρίτος πιλότος στη Formula 1, αλλά δίχως να έχει συμμετοχή σε κάποιον αγώνα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε αεροσκάφος να προσγειώνεται και να τυλίγεται στις φλόγες (Video)

cars

VW ID.4 X: Αυτό είναι το ηλεκτροκίνητο SUV του λαού

cars

Η Tesla χτίζει εργοστάσια πουλώντας διοξείδιο του άνθρακα

cars

Αυτονομία 647km για το Tesla Model S!

cars

Εφιαλτικά σενάρια για τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020 παγκοσμίως

cars

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες στον πλανήτη για το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου

cars

Δοκιμάζουμε το υβριδικό Suzuki Swift 1.2 Dualjet Hybrid 90PS

cars

Suzuki S-Cross 2020: Δοκιμάζουμε την υβριδική και τετρακίνητη έκδοση των 129 PS

cars

Το 2023 το ηλεκτροκίνητο VW Rugged

cars