CARSNEWS
NEW MODELS

Μέσα στο 2021 το νέο Nissan 400Z

Για την ημερομηνία δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι, αφού με την πανδημία του Κορωνοϊού, τα πάντα δείχνουν να παίρνουν κάποια παράταση. Η είδηση όμως δεν παύει να είναι ότι το νέο 400Ζ προχωρά. Ο διάδοχος του 370Ζ είχε ανακοινωθεί από το 2018, καθώς όμως δεν δόθηκαν ποτέ ιδιαίτερες πληροφορίες από την ίδια τη Nissan, όλο αυτό το διάστημα ένα μυστήριο κάλυπτε το πρόγραμμα.

Οι νεότερες φήμες που κυκλοφορούν μας φέρνουν την ονομασία 400Ζ. Αρκετά πιστευτό, αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη σειρά άρχισε από το 350Ζ (καθώς δεν υπολογίζουμε τα 300ΖΧ και παλαιότερα), συνέχισε το 2008 με το 370Ζ και, κατόπιν, τα πάντα πάγωσαν. Το 400 μπορεί κάλλιστα να προκύπτει και από τα 400 άλογα ισχύος του κινητήρα του, αφού το πιο πιθανό είναι να εφοδιάζεται με το τρίλιτρο V6 μοτέρ του Infiniti Q60.

Εάν ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να υπολογίζουμε τη ροπή στα 475 Nm και, πιθανά, τη σύνδεση του κινητήρα με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Βέβαια, αναλογιζόμενοι το προφίλ του αυτοκινήτου, είναι μάλλον απίθανο η Nissan να μην φροντίσει και για κάποια έκδοση με μηχανικό κιβώτιο. Σε δεύτερο χρόνο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει κάποια πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του 400Ζ, με τη βοήθεια της Nismo και με βελτιώσεις σε κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα κ.λπ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η General Motors βάζει τέλος στην Holden

cars

Με αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα το ηλεκτρικό Fiat 500e

cars

Αυτό είναι το πρώτο… χορταστικό trailer του Fast and Furious 9 (Video)

cars

Η FCA αναστέλλει την παραγωγή της ως τις 27 Μαρτίου

cars

Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ

cars

Continental WinterContact TS 860 S: Χειμερινό ελαστικό για σπορ οδήγηση και υψηλές αποδόσεις

cars

Σοκάρει η μετωπική σύγκρουση των δύο Nissan Navara (Video)

cars

ΣτΕ: Το Δημόσιο πρέπει να επιστρέψει οριστικά σε Mercedes και BMW πρόστιμα ύψους 133,2 εκατ. ευρώ!

cars

Μια Toyota Supra πέρα από κάθε φαντασία

cars