CARSNEWS
AUTONEWS

Μήπως είμαστε κοντά σε μία επανάσταση εναντίον των SUVs;

Η εύκολη και η γρήγορη απάντηση είναι “όχι” καθώς αυτό δείχνουν όχι μόνο τα νούμερα αλλά και τα πλάνα των κατασκευαστών. Πώς είναι δυνατόν να πλησιάζεις στα όρια μίας επανάστασης εναντίον μίας ολόκληρης κατηγορίας όταν όλοι ασχολούνται με αυτήν; Ο επικεφαλής της Volkswagen USA πάντως,  πιστεύει πως η εν λόγω επανάσταση έρχεται και πως η εταιρία της οποίας ηγείται στις Η.Π.Α. πρέπει να είναι έτοιμη γι’ αυτήν.

Ο Scott Keogh, όπως ονομάζεται το μεγάλο αφεντικό της Volkswagen USA, παρομοιάζει την επανάσταση αυτή με την “εξέγερση” των minivans εναντίον των station-wagons πριν από κάποιες δεκαετίες και με αυτήν εναντίον των minivans που μας οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στην κατάσταση που είμαστε τώρα με τα SUVs. Δεν μιλάμε δηλαδή για κάποιο αιματοβαμμένο πραξικόπημα αλλά για μία αλλαγή στην βασική τάση που ορίζει μία εποχή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο Keogh μάλλον δεν είναι ο μοναδικός εντός της Volkswagen που το πιστεύει αυτό. Γιατί είτε σου είναι συμπαθής σαν εταιρία είτε όχι, δεν μπορείς να αρνηθείς το γεγονός ότι η Volkswagen είναι η πιο περιπετειώδης φίρμα αυτή την στιγμή στον κόσμο με τα πρωτότυπα που παρουσιάζει. Σκέψου το λίγο. Προφανώς και παρουσίασε το ID. Crozz επειδή… πρέπει, αλλά μην ξεχνάς το ID. Buzz, το ID. Buggy και πιο πρόσφατα, το ID. Space Vizzion.

Όλα βασίζονται στην MEB αρχιτεκτονική του Volkswagen Group και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο μοναδικός λόγος που “γεννήθηκαν” αυτά τα πρωτότυπα είναι για να φανεί η ευελιξία της πλατφόρμας. Αν ήταν αλήθεια αυτό όμως, γιατί η Volkswagen τα περνά στην παραγωγή (με εξαίρεση το πολύ ειδικό, Buggy); Όπως και να έχει, είτε η επανάσταση εναντίον των SUVs έρχεται, είτε όχι, είναι ευχάριστο να βλέπουμε μία διαφορετική στάση από κάποιον. Η ποικιλία είναι καλή και αν τελικά έρθει αυτή η επανάσταση, η Volkswagen θα είναι σε εξαιρετική θέση με την γκάμα που ετοιμάζει. Μήπως πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της στο επίμαχο θέμα;

Related Articles

Audi e-tron Sportback. Όχι μόνο μία νέα έκδοση, αλλά ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός!

cars

Προς ανανέωση η Jaguar XE

cars

Audi: Οι Μ.Ε.Κ. έχουν μέλλον ακόμα.

cars

Εκβίαζαν 44χρονο ότι θα τον δυσφημίσουν στα ΜΜΕ και ζητούσαν υπέρογκα ποσά

cars

Citroen. Με δυνατές προσφορές

cars

Τελευταίες ημέρες για τα τέλη κυκλοφορίας: Σου έχουμε τη λύση για να ξενοιάσεις!

cars

Πιγκουίνοι έκαναν ρομαντικά δώρα στους συντρόφους τους στη γιορτή του Αγίου Πατρικίου

cars

Honda: 70 χρόνια και 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες μετά, συνεχίζει ακάθεκτη!

cars

Σόου Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία – Με κραυγές «Ρωσία!» «Ρωσία!» τον υποδέχτηκε το συγκεντρωμένο πλήθος

cars