CARSNEWS
AUTONEWS

Μήπως το Toyota Yaris Cross θα “γεννήσει” το νέο μικρό της Lexus;

Μερικές φορές, οι φήμες γράφονται πρακτικά μόνες τους. Δεν γίνεται για παράδειγμα να δεις το νέο μικρό crossover της Toyota (λέγε με Yaris Cross) και να μην σκεφτείς ότι με μερικές μετατροπές θα μπορούσε να φορέσει το σήμα της Lexus. Αυτό ακριβώς ψιθυρίζεται σε κάποιες γωνιές του διαδικτύου και δεν είναι παράλογο καθώς το CT έχει γεράσει υπερβολικά και η Lexus ακόμα “ψάχνεται” όσον αφορά στο μοντέλο που θα το αντικαταστήσει, άμεσα ή έμμεσα.

Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία μάλιστα για να οραματιστεί κανείς το νέο “μικρό” της Lexus. Σύμφωνα με την σχεδιαστική ταυτότητα της ιαπωνικής φίρμας, η χαρακτηριστική “spindle” γρίλια θα κοσμεί το εμπρός μέρος, το αμάξωμα θα αποκτήσει κάποιες επιπλέον γωνίες ενώ δεν αποκλείεται ένα μικρό μέρος της απόστασης από το έδαφος να θυσιαστεί για ένα πιο σπορ look. Μηχανικά, το υβριδικό κινητήριο σύνολο του Yaris Cross που αποτελείται από έναν 1500άρη βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα δεν χρειάζεται καμία αλλαγή και στο εσωτερικό, μία τυπική αναβάθμιση στα υλικά σε συνδυασμό με κάποιες αισθητικές επεμβάσεις είναι ότι χρειάζεται για να μεταμορφωθεί το μικρό Toyota σε μικρό Lexus.

Σύμφωνα με τις φήμες, το μοντέλο θα ονομαστεί “BX” και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2023. Τιμολογιακά δε, η λογική λέει ότι θα τοποθετηθεί κάτω από το Lexus UX, με την τιμή του να ξεκινά πιθανότατα από τα €30.000-33.000 περίπου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το μικροσκοπικό νησί με το εκκλησάκι στην Κω

cars

Νέα Mercedes CLE. Έξι σε ένα… νοικοκυρεμένα.

cars

Ford Puma 1.0 Ecoboost mHEV 155 PS. Πρακτικό και απολαυστικά οδηγοκεντρικό

cars

Η Hyundai ονομάζει το νέο minivan της Custo.

cars

Έρωτας Φυγάς – Spoiler: Ο Μάρκος πεθαίνει και η Αλεξάνδρα βυθίζεται σε βαθύ πένθος

cars

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων της αστυνομίας

cars

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας κερδίσει μπροστά σε τόσο κόσμο, λέει ο σούπερσταρ της Γεωργίας Κβίτσα Κβαρατσχέλια

cars

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS. Το καλό καλύτερο

cars

Η Audi Sport γιορτάζει τα 40 της χρόνια

cars