CARSNEWS
NEW MODELS

Μία νέα Lotus ετοιμάζεται να χτυπήσει τις Ferrari

Επιτέλους, μετά από 12 χρόνια, η Lotus φαίνεται αποφασισμένη να βγάλει ένα μοντέλο κανονικής παραγωγής πέρα από ειδικά μοντέλα όπως η Evija (φωτογραφία), έναν πνευματικό διάδοχο της Esprit, έχοντας ως στόχο τα ιταλικά supercars.

H παρουσίασή της αναμένεται στις αρχές της νέας χρονιάς και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν λίγους μήνες αργότερα. Στόχος είναι να κρατηθεί το κόστος χαμηλά για τα δεδομένα της κατηγορίας, και να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε όλα τα supercars αυτής της κατηγορίας. Και μαζί να είναι ένα αυτοκίνητο που θα είναι εύκολο στην καθημερινή χρήση παρά τις υψηλές επιδόσεις του.

Το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν θα αναστήσει και το όνομα της Εsprit θα αποτελέσει την αρχή μιας σειράς νέων μοντέλων της εταιρίας τα οποία θα ανανεώσουν συνολικά την γκάμα της μέσα στα επόμενα χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι θα φέρει στο προσκήνιο μία νέα πλατφόρμα, η οποία θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη των Exise/Eise που κλείνει πλέον 25 χρόνια αλλά και εκείνη της Evora που ήδη έχει 12 χρόνια στην πλάτη της.

Πάνω σ’ αυτή τη νέα πλατφόρμα θα χτιστεί μια σειρά νέων μοντέλων, όπως για παράδειγμα ένα ακόμα πιο προσιτό σπορ αυτοκίνητο που θα επαναφέρει την κατηγορία της Elan στην γκάμα της Lotus. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα που θα αποτελεί μία παραλλαγή του σημερινού αντίστοιχου της Toyota που χρησιμοποιεί η εταιρία. Πάνω σ’ αυτόν τον κινητήρα, η Lotus θα προσθέσει ένα δικό της υβριδικό σύστημα, πιθανότατα εξελιγμένο από κοινού με την Κινέζικη Geely.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την ιπποδύναμη, αλλά αν το νέο μοντέλο τοποθετηθεί πιο πάνω από την Evora σίγουρα θα ξεπερνάει τους 500 ίππους. Αν μάλιστα ακολουθηθεί και σε αυτό η φιλοσοφία του χαμηλού βάρους που διέπει την εταιρία, τότε οι επιδόσεις θα είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τα αντίστοιχης τιμής ιταλικά supercars.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η Ferrari;

cars

Το «μικρό» Land Rover Defender των 30.000 ευρώ

cars

Tέλη κυκλοφορίας: Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να τα πληρώσετε

cars

Αυτό το κλασικό Land Rover Defender κοστίζει όσο τέσσερα καινούργια

cars

Αναβάλλεται η Έκθεση του Πεκίνου εξαιτίας του κορονοϊού

cars

Συνεχίζεται η εξέλιξη του Mercedes-AMG One

cars

Ο νέος κινητήρας της Maserati λέγεται Nettuno και έχει 630 PS

cars

Ψηφιακές φαντασιώσεις για ένα Mazda RX7!

cars

Γιατί είναι απαραίτητο το AdBlue στους σύγχρονους κινητήρες diesel;

cars