CARSNEWS
NEW MODELS

Μία υπέροχη κυριακάτικη βόλτα στην Αττική με το νέο Hyundai i10 (Video)

Mπορεί η καραντίνα να αποτελεί παρελθόν, όμως μόλις λίγες ημέρες πριν, τα σύνορα του Αθηναίου έφθαναν μέχρι τα όρια του νομού Αττικής. Και τι καλύτερο αντίδοτο για την περιπέτεια που όλοι περάσαμε (και μάλλον βιαστικά ξεχάσαμε…) από το Hyundai i10, που εκείνες τις ημέρες είχαμε στην διάθεσή μας.

Το πρώτο ΣΚ της εντός Αττικής απελευθέρωσης των μετακινήσεων, κάναμε πάνω από 800 χιλιόμετρα σε τόπους γνωστούς και αγαπημένους. Και  βρεθήκαμε μπροστά σε μία πραγματικά τεράστια έκπληξη. Αυτό το νέο i10 είναι ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο ανακεφαλαιώνει την κατηγορία του αλλά και ανοίγει νέους δρόμους στα αυτοκίνητα πόλης, εκεί που οι περισσότεροι κατασκευαστές λόγω περιορισμένου κέρδους και εκπομπών ρύπων σπεύδουν να απομακρυνθούν.

Οι Κορεάτες όμως παραμένουν πιστοί στα mini και εξελίσσουν το concept στο μέγιστο βαθμό. Κρατώντας το μήκος στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, μεγάλωσαν το μεταξόνιο στα 2,425 μέτρα, δημιουργώντας ένα πολύ ευρύχωρο σαλόνι που άνετα μπορεί να συγκριθεί με αυτοκίνητα της αμέσως επόμενης κατηγορίας. Η αίσθηση μεγαλύτερου και ακριβότερου αυτοκινήτου ενισχύεται από την τυπικά καλή ποιότητα των υλικών, την έξυπνη σχεδίαση του εσωτερικού (αξιοθαύμαστο πως χώρεσαν τόσες μικρές θήκες σε ένα mini) και το πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων ανώτερης κατηγορίας, το οποίο μάλιστα  υπάρχει και από την βασική έκδοση.

Εξαιρετικό σύνολο και στον δρόμο, με την ανάρτηση να απορροφά με επάρκεια τις ανωμαλίες (παρά τα 45άρια ελαστικά της πολύ όμορφης έκδοσης της δοκιμής μας) ενώ και το μοτέρ, αν και στερείται ελαστικότητας χαμηλά, έχει την αμέριστη βοήθεια ενός πολύ καλού μηχανικού κιβωτίου  και τα καταφέρνει περίφημα. Εύκολο και πρακτικό μέσα στην πόλη δεν θα πει όχι και στα μικρά ή μεγάλα ταξιδάκια στην Εθνική με άνεση και αρκετά πολιτισμένο χαρακτήρα.

Συνολικά, το νέο i10 φέρνει έναν εντελώς φρέσκο “αέρα” στην κατηγορία, αναβαθμίζοντάς την συνολικά, και δίνοντας μία νέα διάσταση σε όσα μπορεί να κάνει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Και όλα αυτά με ένα εξαιρετικό value for money, ιδίως αν υπολογίσει κανείς το κορυφαίο set up ηλεκτρονικών που προσφέρει. Χωρίς καμία αμφιβολία, το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του -και όχι μόνο- αυτή την στιγμή στην αγορά.

Μείνετε συντονισμένοι για πιο αναλυτική δοκιμή του νέου i10 μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε απολαύστε τις εικόνες που τραβήξαμε στις βόλτες μας στην Αττική, με τον Covid-19 να κρέμεται ακόμα πάνω από τα κεφάλια μας και έναν Μάϊο να έχει χωρέσει και τις τέσσερις εποχές μέσα σε λίγες ημέρες. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αναβαθμίσεις για τα Dacia

cars

Πάρτυ στα social media για την #απαγόρευσηκυκλοφορίας

cars

Οδηγούμε την ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan που επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 2,6 sec

cars

Αποκαλυπτήρια για τη «νέα» Ferrari

cars

Κάψτα όλα: Η Lambo λαμπαδιάζει και του οδηγού δεν του καίγεται καρφί! (Video)

cars

Η Hyundai με το βλέμμα στο «μετά»

cars

Speedweek, αντί για Festival of Speed

cars

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το υβριδικό fun-to-drive Ford Puma (video)

cars

SPECIAL DRIVE: McLaren Senna & McLaren F1 GTR

cars