CARSNEWS
AUTONEWS

Μία Rolls-Royce Cullinan πολύ έξω από τα… νερά της!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Rolls-Royce Cullinan όπως και άλλα SUV σαν αυτή, δεν προορίζονται για σκληροπυρηνικό off-roading. Το ξέρει η αγγλική εταιρία, όπως ξέρει ότι συντριπτική πλειοψηφία των πελατών που θα την επιλέξουν, δεν έχουν καμία πρόθεση να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια με ένα όχημα που κοστίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό όμως δεν σταμάτησε την Rolls-Royce από το να… δανείσει μία Cullinan στο “Roadshow” με σκοπό την συμμετοχή στο ετήσιο Rebelle Rally – ένα ράλι στο οποίο ένα αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα καλύπτει περί τα 2.000 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες στις ερήμους της California και της Nevada.

Τα πληρώματα στην συγκεκριμένη δοκιμασία πρέπει να βρούνε τον δρόμο τους σε δύσκολα εδάφη και οι Emme Hall και Rebecca Donaghy του Roadshow είχαν καταφέρει να κερδίσουν πέρυσι με ένα Jeep Wrangler Rubicon. Φέτος, είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την πρόκληση της πλοήγησης και το αφιλόξενο περιβάλλον, 34 άλλες ομάδες που μάχονταν για τη νίκη – μία νίκη που δεν κρίνεται από την ταχύτητα των πληρωμάτων αλλά από το πόσα checkpoints κατάφεραν να περάσουν.

Η Rolls-Royce Cullinan που χρησιμοποιήθηκε ήταν απολύτως εργοστασιακή, έως και τα στα χειμερινά ελαστικά με τα οποία φεύγει από το εργοστάσιο. Ελαστικά που δεν έχουν σχεδιαστεί για παρατεταμένη χρήση σε έρημο και αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα στις Hall και Donaghy. Ένα ακόμα πρόβλημα που βρήκαν μπροστά τους ήταν κάποιοι κωδικοί σφάλματος που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ράλι. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι ο συνδυασμός αυτοκινήτου-οδηγού-πλοηγού δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και ότι η Rolls όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει παρά τις αντιξοότητες, αλλά έδωσε τη νίκη στο πλήρωμα της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ατυχίες και κακές στιγμές μπορούν να σου συμβούν παντού και πάντα

cars

23ο NISMO Festival – Με τα πιο καυτά αγωνιστικά αυτοκίνητα της χρονιάς

cars

Αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Λιθουανίας, Αρβίντας Ανουσάουσκας

cars

Έρχεται Toyota Supra GRMN με 400 ίππους;

cars

Αυτά είναι τα 10 αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη επιτάχυνση στον κόσμο: Οι βασιλιάδες των «0

cars

Αυτό είναι το φυσικό Ozempic – Μια κουταλιά την ημέρα αρκεί για να χάσετε βάρος

cars

Με 508,73 km/h το SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

cars

Η νέα γενιά Ford Nugget Camper Van έχει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και premium εσωτερικό από την Westfalia

cars

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars