CARSNEWS
F1 & RACES

Ματαιώθηκε, δεν αναβλήθηκε το Grand Prix του Μονακό!

Για πρώτη φορά από το 1954 το καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 δεν θα περιλαμβάνει το Grand Prix του Μονακό!

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση της Formula 1 να ανέφερε πως οι αγώνες σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό αναβάλλονται αλλά λίγο αργότερα, το Automobile Club De Monaco έβαλε τέλος στην ελπίδα να δούμε τον θρυλικό αγώνα το 2020.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρούσα κατάσταση σχετικά με τη παγκόσμια πανδημία και το άγνωστο μονοπάτι εξέλιξής της, η ασάφεια σχετικά με το αντίκτυπο που θα έχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, η αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων, οι συνέπειες των διάφορων μέτρων περιορισμού που παίρνουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, οι περιορισμοί στην έλευση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, η πίεση που ασκείται σε όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το αφοσιωμένο δυναμικό που δεν μπορεί να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες, η διαθεσιμότητα των εθελοντών και εργαζομένων που απαιτούνται για την επιτυχία του event (άνω των 1500), όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η διεξαγωγή του αγώνα δεν είναι πια εφικτή».

Μαζί με το 78ο Grand Prix της F1 ακυρώνεται και το 12ο Ιστορικό Grand Prix του Μονακό που ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Από τους άλλους έξι αγώνες που αναβλήθηκαν, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δούμε σε άλλη ημερομηνία εκείνον της Μελβούρνης. Τα Grand Prix Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνας και Ολλανδίας θεωρούμε πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ενταχθούν στο αναθεωρημένο καλεντάρι (όταν αυτό προκύψει) ενώ ερωτηματικό αποτελεί το τι θα γίνει με την Ισπανία αν και είναι σαφές πως πρόκειται για αγώνα για τον οποίο η Liberty Media δεν «καίγεται» να βρει λύση.

Χωρίς GP Monaco το 2020. Ότι λύση κι αν βρει η Liberty για να στριμώξει αγώνες, η σεζόν απλά ΔΕΝ θα είναι η ίδια χωρίς τον αγώνα της Κυανής Ακτής. Μαζί με το Spa, οι αγώνες που δεν αλλάζω με τίποτα και για κανένα λόγο.#MonacoGP #tb2009 pic.twitter.com/ZjLokHkNKf

— SeitanF1 (@PanosSeitanidis) March 19, 2020

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στα paddock της F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Η νέα McLaren «πήρε μπρος» (video)

cars

Formula 1: Ο χορός των δισ., ο μύθος Φερστάπεν και το… 2025 που όλοι περιμένουν!

cars

Formula 1: Το πρώτο «τραγούδι» της νέας McLaren (video)

cars

F1: Θρίαμβος Red Bull και Πέρεζ

cars

F1: Αύξηση κερδών για τη Red Bull το 2022

cars

Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

cars

Άσχημα νέα για τον Verstappen -Πόσες θέσεις θα χάσει στο Βέλγιο ο Ολλανδός

cars

ANT1: Όλος ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν 2023-2024

cars

Οι γόμες ελαστικών για 3 από τα 4 GP Αμερικής

cars