CARSNEWS
NEW MODELS

Μεγάλη ζημιά λόγω των κινητήρων στη McLaren…

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει στη McLaren το «χουνέρι» που έχουν πάθει με τις δοκιμές που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν. Όμως δεν μπορεί να τις κάνει, πολύ απλά διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους κινητήρες!

Όπως κάθε ομάδα, έτσι και η McLaren θα μπορούσε να κάνει ένα διήμερο δοκιμών στην πίστα, χρησιμοποιώντας ένα μονοθέσιο τουλάχιστον δύο ετών, δηλαδή ένα όχημα στο οποίο να μην είναι ενσωματωμένες οι εξελίξεις του 2020.

Όμως το μονοθέσιο του 2018, το οποίο οδηγούσαν ο Fernando Alonso και ο Stoffel Vandoorne χρησιμοποιεί κινητήρες της Renault, με την οποία θα συνεργάζεται μέχρι το τέλος του 2020 η McLaren.

Από το 2021 η βρετανική ομάδα θα επιστρέψει στη Mercedes, με την οποία συνεργαζόταν από το 1995 μέχρι και το 2014. Όμως η συνεργασία με τη γερμανική εταιρία θα μπορούσε να έχει νομικά κωλύματα εάν η McLaren αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει παλαιότερο μονοθέσιο με κινητήρα Renault!

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει εξαιτίας των συνεχών αλλαγών κινητήρων τα τελευταία χρόνια», παραδέχθηκε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andreas Seidl.

Πάντως τόσο ο Carlos Sainz όσο και ο Lando Norris θα κάνουν πολλές δοκιμές στον προσομοιωτή, ενώ αναμένεται να οδηγήσουν και κάποια μονοθέσια άλλων κατηγοριών, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο… κλίμα. Άλλωστε ήδη ο Norris είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Euroformula στο Σίλβερστοουν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε τη νέα BMW X2 στην Πορτογαλία

cars

Κοντά στην ανανέωση το Dacia Duster;

cars

Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θα είναι πισωκίνητο

cars

Πόσο πωλείται μία Pagani Huayra Roadster με μόλις 320 χιλιόμετρα στο κοντέρ ;

cars

Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

Παγκόσμιος… Bagnaia!

cars

Οδήγησε για μία ώρα το Tesla Model 3

cars

Οριστικό το τέλος του Fiat Punto;

cars

Πιθανά ηλεκτρικό και έως τα τέλη του 2021 το νέο Road Rover

cars