CARSNEWS
NEW MODELS

Μειώσεις μισθών και αναστολές συμβάσεων στη McLaren!

Η McLaren φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να αντέξει την πίεση που ασκείται από οικονομικής άποψης εξαιτίας της αναβολής ή ακύρωσης των πρώτων οκτώ αγώνων της σεζόν λόγω του κορωνοϊου.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γουόκινγκ αργά το βράδυ της Τετάρτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα μέτρα που ελήφθησαν έχουν ως σκοπό την προστασία όλων των εργασιακών θέσεων και την εξασφάλιση πως άπαντες οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά του από τη στιγμή που θα ανακάμψει η οικονομία.

Μάλιστα η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από την Τρίτη, με τον Zak Brown να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες ομάδες του grid κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι επικεφαλής μέσα τηλεδιάσκεψης.

Με αυτόν τον τρόπο η McLaren γίνεται η πρώτη από τις επτά ομάδες της Formula 1 που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία κάνει χρήση των μέτρων που εξήγγειλε η βρετανική κυβέρνηση και προβλέπουν πως κάθε εταιρία θα μπορεί να αναστέλλει τις συμβάσεις έως και του 80% του προσωπικού, με το κράτος να επιδοτεί τους εργαζόμενους με 2.500 στερλίνες μηνιαίως.

Καμία άλλη από τις ομάδες με έδρα την Αγγλία, πάντως, δεν έχει προχωρήσει έως τώρα στη λήψη ανάλογων μέτρων, μολονότι θεωρείται βέβαιο πως άπαξ κι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, σύντομα όλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της McLaren.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Audi RS3 φλερτάρει με τους 450 ίππους

cars

Ηρθε το CUPRA των 68.000 ευρώ!

cars

Maserati: Κάν’ το όπως η Porsche!

cars

H σύγχρονη BMW 2002 είναι πολύ ελκυστική

cars

H ηλεκτρική αυτονομία των PHEV της Audi… διδάσκει

cars

Ένα Land Rover Defender με καρότσα!

cars

Στη μάχη του Κορωνοϊού αυτοκινητοβιομηχανία με παραγωγή 5 εκ. μασκών την ημέρα

cars

Ποιο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό Skoda;

cars

Η ζάντα τον έστειλε στις… μπαριέρες!

cars