CARSNEWS
AUTONEWS

Μετά τα διόδια, η απαγόρευση

Δεν πίστευα ότι θα έφθαναν μέχρις αυτού του σημείου, αλλά δεν πρέπει και να μας εκπλήσσει διότι…τρώγοντας έρχεται η όρεξη που έλεγαν και οι παλιοί. Στην αρχή ήταν τα διόδια που πλήρωναν οι οδηγοί εάν ήθελαν να μπουν στο κέντρο κάποιων ευρωπαϊκών πόλεων και τότε η απόφαση είχε αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό και προβληματισμό, φθάνοντας να γίνει λόγος για περιορισμό κυκλοφορίας, με την ευρύτερη έννοια. Όλο αυτό ξεκίνησε από το Λονδίνο και συνεχίζει να υφίσταται αλλά τώρα έχουν άλλη ιδέα και σκέπτονται να την θέσουν σε εφαρμογή.

Εν ονόματι του ιού!

Πολύ φοβάμαι ότι στο όνομα του ιού (του γνωστού) θα προωθηθούν (για να μην γράψω θα επιβληθούν) κάποια μέτρα στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστασιοποίησης που ακόμη και σαν όρος τίποτε καλό δεν μπορεί να σημαίνει. Η καινούργια ιδέα λοιπόν είναι η εξής. Μέχρι τώρα ίσχυε η πληρωμή διοδίων εφ’όσον ήθελες να πάς στο κέντρο του Λονδίνου, εκτός και αν είχες ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τώρα δημιουργούνται κάποιες ζώνες στο κέντρο όπου θα απαγορεύονται και τα ηλεκτρικά. Τι μένει λοιπόν; Ποδήλατο ή πεζός! Αυτό, λέει το τηλεοπτικό κανάλι ITV που μετέδωσε προχθές την είδηση, γίνεται για να μείνει ελεύθερος χώρος τώρα που κυκλοφορεί ο ιός, για τους πεζούς οι οποίοι θα προτιμούν να πάνε με ποδήλατο ή περπατώντας, αποφεύγοντας ακόμη και το λεωφορείο ή το μετρό. Ακόμη και τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν σε ορισμένες ζώνες ενώ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τι σκέπτονται για τα περίφημα ταξί του Λονδίνου, τα black cab, που τώρα πια είναι και αυτά ηλεκτρικά! Όλα αυτά αποσκοπούν στο να δημιουργηθεί ελεύθερος χώρος στην πρωτεύουσα, που θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ουδέν κακόν…

Μία αιρετική σκέψη θα μπορούσε να είναι ότι όλο αυτό γίνεται για να διατηρήσουν την μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η οποία στις ημέρες του περιορισμού της κυκλοφορίας τις ημέρες του κορονοιού, έφθασε σε μεγάλο ποσοστό. Η έκθεση που έγινε από το  Transport for London (TfL), το παρατηρητήριο μεταφορών της πόλης, επιβεβαιώνει την μεγάλη μείωση των ρύπων σε μία πόλη που έγινε βεβαρημένο μητρώο ως προς την μόλυνση και μάλιστα από σήμερα θα επανέλθει το διόδιο αυξημένο στις 15 λίρες και ώρες ισχύος από τις επτά το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και εφτά μέρες την εβδομάδα παρακαλώ! Να προσθέσουμε ότι η Αγγλία έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου από το 2035 σε ολόκληρη την χώρα. Αν είναι έτσι (που έτσι θα είναι και χειρότερα) και όχι μόνο στο Λονδίνο, γιατί να αγοράσω αυτοκίνητο και να μην κινούμαι με λεωφορείο ή με το μετρό; Ίσως γιατί δεν έχουμε κανένα από τα δύο!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Michelin e.Primacy. Aποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον

cars

Αυτό είναι το ταχύτερο πέρασμα στην ιστορία των Top Fuel: 0-544 km/h σε 3,659 sec!

cars

BMW. Σε πλήρη εξέλιξη ο εξηλεκτρισμός της

cars

Audi R8 LMS GT3 Evo II. Ανανέωση… ξανά!

cars

Cupra Formentor. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 45900 Ευρώ

cars

Formula 1: Το 22ο Grand Prix ζωντανά στον Ant1+ από το Las Vegas

cars

Η νέα Eagle E-Type Lightweight GT είναι το απόλυτο restomod!

cars

Προτεραιότητα για την Skoda ένα ηλεκτρικό compact και ένα οικογενειακό!

cars

Οδηγούμε τον «ταύρο του Μαρτορέλ» το Cupra Formentor VZ5 DSG 4Drive

cars